tej

04.
29.
11:44

A többség örül az árstopoknak, különösen az alacsonyan iskolázottak és a kistelepülésen élők

Az élelmiszerek és az üzemanyagok árplafonjának meghosszabbítása elnyerte a magyarok tetszését - derül ki a Pulzus Kutató felméréséből, amelyet lapunk megbízására készített. Az intézkedés a kormánypártok támogatói, tehát az alacsonyan iskolázott és kisebb településen élők körében nagyobb népszerűségnek örvend, de a diplomások és a budapestiek szűk többsége is egyetért vele.

Szerző(k): Szász Péter
04.
21.
14:19

Ezért drágul a tej

A tej árának alakulását olyan távoli világpiaci tényezők befolyásolják, hogy a magyar olvasónak komoly képzelőerőre van szüksége az összefüggések felfogásához.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
01.
14:35

Az élelmiszeripar benyújtotta a számlát, a fogyasztó meg fizet, mint a katonatiszt

Vészjósló a statisztika az élelmiszeripar átadási árairól, amiket februárban ötödével emeltek a boltosok felé. És ezt előbb-utóbb követik a boltok, ezt is mutatja a statisztika. Árstop után nagy árugrás jön.

Szerző(k): Molnár Csaba
03.
17.
06:20

Cukorbetegség és szívhalál - új összefüggésekre bukkantak a kutatók

A cukorbetegek egészségi állapota, életkilátásai javulhatnak, ha bizonyos ételeket a nap különböző szakaszaiban fogyasztanak - derül ki egy friss kutatásból, amelyben közel ötezer cukorbeteg adatait elemezték, hogy meghatározzák szívbetegség miatti halálozási kockázatukat.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
29.
18:09

A Lidl mennyiségi korlátozást vezet be az árstop miatt

Az élelmiszerárstop hatálya alá tartozó tartós élelmiszerekre vonatkozóan mennyiségi korlátozást vezet be februártól a Lidl Magyarország – szúrta ki a Pénzcentrum. A kormány csak az árakat és azt határozta meg, hogy minden termékből lennie kell a boltokban, de ilyen kitételt nem tiltott meg.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
25.
19:02

Az agrártárca 50 százalékos támogatást adott két cégnek

Az Agrárminisztérium (AM) 1,8 milliárd forintos támogatásával 3,6 milliárd forintos tejipari és borászati beruházás valósul meg Szekszárdon. A Tolnatej Zrt. 1,5 milliárd, a Mészáros Családi Borászat 300 millió forint támogatást kapott.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
14.
11:11

Mennyit is ér valójában az állami élelmiszerár-befagyasztás?

Az árakat valahogyan fel kel tüntetni a boltokban, az árstoppos élelmiszerekét is. Kérdés, lesz-e valamilyen előírás erre, hiszen a mihez képest nagyon nem mindegy - a boltosnak sem. Februárban egyébként a havi boltos piac értékének kétszerese érkezik a pénztárcákba, így puhulhat is az árérzékenység.

Szerző(k): Molnár Csaba
01.
13.
19:09

Raskó: az árbefagyasztás a választási kampány része, nincs szakmai meggondolás mögötte

A termelők és a kereskedők is megoldják majd, hogy ne veszítsenek az árstoppal, véli Raskó György agrárközgazdász, aki szerint a jobb minőségű magyar áru külföldre mehet, a helyére pedig jöhet az olcsó importáru - írja cikkében a 24.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
06.
11:01

Egy cégbe szervezték a magyar Danone-leányokat

2022 januárjától a Danone Magyarország Kft. égisze alatt folytatja a vállalat valamennyi hazai tevékenységét - adta hírül a cégcsoport.

Szerző(k): Domokos László
11.
23.
15:46

Változás érkezik az Aldi-üzletek tejtermék pultjain

Az Aldi Magyarország tovább bővíti magyar beszerzésű termékei körét: az áruházlánc az alapvető tejtermékeket magyar beszállítóktól vásárolja, jövő év elejétől pedig az üzleteiben kapható valamennyi tojás is csak magyar forrásból érkezik - jelentették be kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Szerző(k): K. Kiss Gergely