termés

05.
09.
15:26

Higanymocsarak maradnak hátra Amazóniában, grammonként 20 ezer forintért

Peru Madre de Dios régiójában az ember által létrehozott pusztaság élesen elválik az élő és virágzó amazóniai esőerdőtől. Az elmúlt évben még aktívabb lett az illegális aranybányászat az országban, amit környezetpusztító sufnimódszerekkel végeznek. A végeredmény minden nap egy tiszai ciánkatasztrófával felérő seb egy ökológiailag kényes területen.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
01.
17:25

Nem csak az erdőkben érdemes kullancsriasztót használni!

Újra támadnak a kullancsok: érdemes nem csak az erdőben, hanem a játszótereken is kullancsriasztót használni. A különösen veszélyeztetetteknek pedig érdemes agyvelőgyulladás ellen is beoltatniuk magukat - írja az Atv.hu.

Szerző(k): Szász Péter
04.
23.
21:56

Szegedre bebaktattak a kistevék

A csikókhoz még szurikáta kölykök is csatlakoztak.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
23.
14:19

Mosómedve-kifutóra gyűjt a Budakeszi Vadaspark

Mosómedve-kifutóra gyűjt a Budakeszi Vadaspark, ezért adományozásra kéri támogatóit. Egy futóversennyel is igyekeznek támogatói összegeket gyűjteni.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
16.
14:35

Környezetkárosítási vádak zúdulnak a vezető német autógyártókra

A Volkswagen, a BMW és a Daimler valószínűleg a brazíliai erdőirtások egyik közvetett felelőse, miután kiderült egy nemzetközi kutatásból: a német autógyártók olyan brazíliai beszállítóktól vásárolnak marhabőrt az üléshuzatokhoz, amelyek aktívan pusztítják az Amazonas vízgyűjtőjénél a területet. Két Bács-Kiskun megyényi esőerdő tűnt el két év alatt. Az autógyárak arra hivatkoznak, hogy próbálják korlátozni a beszállítóiknál az ilyen gyakorlatot.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
14.
10:44

Aki szokott kajszit enni, mérges lehet az időjárásra

A kár mértéke még nem ismert, az biztos, hogy a kajszitermésben nyomot hagy az utóbbi napok időjárása.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
12.
13:27

Az UNESCO-val állíttatnák le a fertőrákosi turisztikai nagyberuházást osztrák környezetvédők

Az egyik neves osztrák környezetvédő szervezet ismét az UNESCO-hoz fordult, hogy az helyezze tiltó listára a Fertő-tó magyar oldalán zajló hatalmas idegenforgalmi beruházást, mert az tönkreteszi a természetet.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna