terrorelhárítás

06.
14.
08:43

Népszavazáson intettek be a klímavédelemnek a svájciak

A svájci választók vasárnap elutasítottak egy három környezetvédelmi javaslatból álló tervezetet, köztük egy új törvényt, amelynek célja, hogy az ország teljesítse a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó, a Párizsi Éghajlatváltozási Megállapodásban foglalt célokat. A koronavírus okozta gazdasági válság csillapítását célzó támogatásokat, valamint az új terrorellenes törvényt viszont támogatta a svájci nép többsége.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
02.
17:15

A TEK egy terrorgyanús iszlamista magyarra csapott le

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség tegnap végrehajtott akció eredményeként gyanúsítottként hallgatott ki, majd őrizetbe vett egy 21 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint, Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén - közölte a Fővárosi Főügyészség.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
06.
11:52

Terrorelhárítás, sport és művészet - tízmilliárdokat osztott el a kormány

Mintegy húszmilliárd forintot csoportosított a magyar kormány a költégvetésben. A gazdaságvédelmi alap tartaléka 15,6 milliárd forinttal csökkent.

Szerző(k): Németh Géza
02.
12.
14:48

Óvodákat vettek célba moszkvai terroristák

Az összes moszkvai óvoda, iskola és metróállomást bombás merényletekkel fenyegették meg. A hatóságok egyelőre nem találtak semmit.

Szerző(k): Rácz Gergő
12.
26.
11:01

Lövöldözés volt Berlinben, nagy erőkkel nyomoz a rendőrség

Lövöldözést jelentettek szombaton a berlini Kreuzberg városnegyedből, négyen megsebesültek, a támadó elmenekült - közölte a német főváros rendőrsége az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
24.
17:41

Szijjártó: terrorizmusellenes központot hoz létre Budapesten az ENSZ

Budapesten lesz az ENSZ első regionális terrorizmusellenes központja - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
31.
22:27

Macron kikelt az erőszak ellen

A francia elnök megérti, hogy a muzulmánokat sokkolják a Mohamed-karikatúrák, de szerinte ez nem igazolhatja az erőszakot. Emmanuel Macron az Al-Dzsazíra arab hírtelevíziónak adott interjújában beszélt erről.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
23.
18:41

Szigorítja a terrorellenes szabályokat Franciaország

Büntetendő lesz Franciaországban az olyan személyes adatok közzététele az interneten, amelyek veszélyeztethetik mások életét.

Szerző(k): Rácz Gergő
09.
02.
08:12

Kezdődik a párizsi vérengzés pere

Megkezdődik szerdán a párizsi esküdtszéken a franciaországi dzsihadista merényletsorozat nyitányát jelentő, 2015 januárjában elkövetett, tizenhét halálos áldozatot követelő párizsi támadások pere, amelyet a terrorellenes ügyészség kérésére filmre rögzítenek.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
27.
09:49

Durva bűncselekményt derítettek fel - nagyvállalkozót zsaroltak

Több száz millió forintnyi vagyont zsarolt és csalt ki egy budapesti ügyvéd egy feltaláló-vállalkozótól, akinek kozmetikai vállalata van. Cégeken keresztül több mint százezer eurót, valamint élet ellenes fenyegetéssel gyémántokat, pénzt és ingatlant szerzett meg az ügyvéd. Őt és társait nagyszabású akció keretében fogta el a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK).

Szerző(k): Domokos Erika