terv

05.
14.
13:50

Megjelent a Debreceni Velodrom tervezési kiírása

Nyílt, gyorsított közbeszerzési eljárással keres vállalkozót a BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt., a Debreceni Velodrom tervezésére.

Szerző(k): Németh Géza
05.
14.
09:51

Eltűnik egy újabb adó Magyarországról

A kormány kedden benyújtott adótörvény-módosítása szerint beépülne a szakképzési hozzájárulás a szociális hozzájárulási adóba. Azon túl, hogy a vállalatoknál költségcsökkentést eredményez, a Niveus Consulting Group összegzte, hogy milyen változtatásokat tartogat még a módosítás.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
12.
14:14

Településtervekre lehet pénzt kérni

A településtervük elkészítésének támogatására - három évre - 3,5 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány a kistelepüléseknek. A támogatásra pályázni kell.

Szerző(k): Németh Géza
05.
12.
08:38

Mi szerepel Magyarország ellenállóképességi tervében?

Hat év alatt több mint 2500 milliárd forint értékű fejlesztés szerepel a magyar Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervben, amit most nyújtott be a kormány az Európai Bizottságnak.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
11.
09:13

Rossznak és nem támogathatónak nevezte a kormány uniós terveit az EB (frissítés)

Magyarország már jelezte, hogy az 5800 milliárd forintos uniós helyreállítási alap hitelrészéről lemond. Az EU-s forrás esetében az Európai Bizottság jelezte, hogy a magyar terveket annyira rossznak tartják, hogy ebben a formában nem fogják támogatni. Korábban Orbán Viktor azzal érvelt, hogy nem akar a kormány adósságot növelni. Frissítés: Gulyás Gergely kancelláriaminiszter egyik állítás sem igaz ezekből.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
10.
07:08

Új teória arra, mi Putyin rafinált, de grandiózus terve

Az elemzők többsége úgy véli, az orosz hadsereg kardcsörtetése Ukrajna határai mentén idén áprilisban azt jelezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő középtávon kész katonai erővel Oroszországhoz csatolni Ukrajnát, ahogy azt a Krím félszigettel 2014-ben tette. Egy elemzés ennél sokkal körmönfontabb tervet vázol fel.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
10:55

Az M9-es újabb szakaszát tervezteti a NIF

Az M9-es gyorsforgalmi út, 54-es számú főút és 53-as számú főút közötti szakaszának tervezésére írt ki közbeszerzést a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Szerző(k): Németh Géza
05.
01.
07:40

A Budai várban aktív cég építhet szállodát és fürdőt Fehérgyarmaton

Egyedüli ajánlattevőként a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. tervezheti, majd építheti meg a fehérgyarmati termálfürdőt és szállodát, nettó 9 milliárd 683 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza
04.
29.
16:07

Merész vállalást tett egy ismert magyar dizájner

Daubner Anna divattervező arra vállalkozott, hogy egy egész kollekciót mobileszközön tervezzen meg, amit - a Samsunggal szövetkezve - egy Galaxy S21 Ultra 5G okostelefonon valósít meg. Az új kollekció célja, hogy felhívja a figyelmet a Magyarországon előforduló természeti értékek védelmére, ebben pedig a kollekció nagykövete, a divatszakértő véleményvezér, Csalár Bence is közreműködik - derül ki a Samsung közleményéből.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
27.
21:04

A franciák és a németek is beálltak a világadó mögé, amit elvet a magyar kormány

Franciaország és Németország pénzügyminiszterei támogatják az amerikai kormány elképzelését egy 21 százalékos globális minimális társasági adókulcsról - írja a Reuters.

Szerző(k): Szabó Dániel