terv

06.
21.
17:57

Helyreállítási terv: ekkor jöhet a magyar jóváhagyás

Elsőként a portugál, majd egymásután a spanyol, a görög, a dán és a luxemburgi nemzeti helyreállítási tervet is jóváhagyásra javasolta a múlt héten az Európai Bizottság, hétfőn pedig az osztrák terveknek adott zöld utat. A magyar terv bizottsági jóváhagyása a dolgok jelenlegi állás szerint júliusra várható az EU-Monitor információi szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
21.
16:59

Zöld utat kapott az osztrák helyreállítási terv a Bizottságtól

Az Európai Bizottság elfogadta Ausztria koronavírus-járvány utáni helyreállítási tervezetét - jelentette be Ursula von der Leyen bizottsági elnök hétfőn Bécsben, az osztrák kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatón az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
21.
16:11

Helyi cég tervezheti a debreceni BMW gyár újabb területének az infrastruktúráját

A helybeli Cívis Komplex Mérnök Kft. tervezheti a debreceni BMW gyár újabb, 100 hektáros területének az út-és közmű infrastruktúráját, nettó 38,6 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza
06.
21.
15:46

Három és félmilliárdba kerül a Blaha felújítása

Egyedüli ajánlattevőként az STR Mély- és Magasépítő Kft. végezheti el a Blaha Lujza tér rekonstrukcióját, nettó 3 milliárd 591 millió forintért. A feladat magában foglalja a tervezést és a kivitelezést is.

Szerző(k): Németh Géza
06.
16.
15:26

Nagy volt a tolongás a Budakeszi út buszsávjainak a tervezéséért

Három egyéni és két közös ajánlattevő közül az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. tervezheti a Budakeszi út buszsávjait, nettó 394 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza
06.
16.
07:32

Ekkora drágulásra számíthat, ha építkezik vagy felújít

Az építőipari vállalkozások az építési költségek (például építőanyagok, munkaerőköltségek) országos szinten 5-9 százalékos, Budapesten viszont több mint 10 százalékos áremelkedésére számítanak a második fél évben - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
10.
18:53

Az EP ragaszkodik a szigorhoz a helyreállítási alap pénzeinek elköltésénél

Az Európai Parlament ragaszkodik hozzá, hogy a nemzeti helyreállítási tervek teljes mértékben megfeleljenek az igazságos és zöld átmenetre és digitális átalakulásra vonatkozó előírásoknak, az Európai Bizottságot pedig arra ösztönzi, hogy alapos értékelés után csak olyan terveket fogadjon el, amelyek megfelelnek ezeknek az uniós céloknak.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
04.
13:43

Itt az első lépés a Szeged-Szabadka tram-train irányába

A Szeged-Szabadka tram-train rendszer Magyarország területére eső kiépítéséhez szükséges engedélyezési tervek készítés írt ki tendert a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Szerző(k): Németh Géza
06.
01.
15:30

Négy új kerékpárutat terveztet a BKK

A Duna mellett három, míg a Balaton felé egy kerékpárutat terveztet a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

Szerző(k): Németh Géza
05.
28.
14:30

Tolódik a fővárost elkerülő vasút tervezése

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. visszavonta a V0 Budapestet délről elkerülő teherforgalmi vasútvonal megvalósíthatósági tanulmányára kiírt tendert.

Szerző(k): Németh Géza