tervezés

05.
12.
14:14

Településtervekre lehet pénzt kérni

A településtervük elkészítésének támogatására - három évre - 3,5 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány a kistelepüléseknek. A támogatásra pályázni kell.

Szerző(k): Németh Géza
05.
03.
10:55

Az M9-es újabb szakaszát tervezteti a NIF

Az M9-es gyorsforgalmi út, 54-es számú főút és 53-as számú főút közötti szakaszának tervezésére írt ki közbeszerzést a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Szerző(k): Németh Géza
05.
01.
07:40

A Budai várban aktív cég építhet szállodát és fürdőt Fehérgyarmaton

Egyedüli ajánlattevőként a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. tervezheti, majd építheti meg a fehérgyarmati termálfürdőt és szállodát, nettó 9 milliárd 683 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza
04.
29.
16:07

Merész vállalást tett egy ismert magyar dizájner

Daubner Anna divattervező arra vállalkozott, hogy egy egész kollekciót mobileszközön tervezzen meg, amit - a Samsunggal szövetkezve - egy Galaxy S21 Ultra 5G okostelefonon valósít meg. Az új kollekció célja, hogy felhívja a figyelmet a Magyarországon előforduló természeti értékek védelmére, ebben pedig a kollekció nagykövete, a divatszakértő véleményvezér, Csalár Bence is közreműködik - derül ki a Samsung közleményéből.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
27.
21:04

A franciák és a németek is beálltak a világadó mögé, amit elvet a magyar kormány

Franciaország és Németország pénzügyminiszterei támogatják az amerikai kormány elképzelését egy 21 százalékos globális minimális társasági adókulcsról - írja a Reuters.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
27.
15:19

Fontos fejlesztés jön az M2-es úton

Az M2-es gyorsforgalmi út az M0 autóúti csomópontja és a Dunakeszi dél forgalmi csomópontja között, a dinamikus forgalomirányítás bevezetéséhez szükséges kiviteli tervek elkészítésére írt ki közbeszerzést a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Szerző(k): Németh Géza
04.
26.
11:38

Új sztrádaszakaszt kap Magyarország - indul a tervezés

A Roden Mérnöki Iroda Kft. tervezheti az M49-es gyorsforgalmi út második - Ököritófülpös és Csenger (az országhatár) - közötti szakaszát, nettó 673 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza
04.
24.
17:25

Új Duna-híd épülhet Vácnál

A Váci Duna-híd előkészítéséhez szükséges tervek készítésére írt ki tendert a NIF.

Szerző(k): Németh Géza
04.
14.
12:39

Elegük van a magyaroknak: szórni akarják a pénzt

A lakosság 38 százaléka arra számít, hogy a koronavírus járvány enyhülésével már idén fellélegezhet a pénzügyeit illetően, és komolyabb kiadásokat is megengedhet magának. A legtöbben nyaralásra költenének. Jelentős kör szeretné felújítani az otthonát, sokan autót vennének, míg minden tizedik ember lakásvásárláson gondolkodik - derül ki a BÁV Zálog kutatásából.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
14.
06:40

Ismerős konzorcium nyert újra Pakson

Közös ajánlattevőként az Óbuda-Újlak Beruházásszervező és Fővállalkozó Zrt., a felcsúti székhelyű Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft., valamint a Győrber Mérnöki és Szolgáltató Kft. tervezhet - egyebek mellett egy 4 ezer fős modul munkásszállót - nettó 501,5 millió forintért. Ugyan ez a konzorcium tavaly tavaly októberben elnyert már ugyan itt egy közel 7 milliárdos tervezést.

Szerző(k): Németh Géza