titok

10.
16.
12:20

Egyre kiterjedtebb a fogyasztók rejtett lehúzása, az árnyékinfláció

Magyarországon sem ritka az a jelenség, hogy a termékek zsugorodnak, például hogy egy félkilós parizerrúd egyszer csak 40 dekássá válik, miközben az ára nem változik. Az USA-ban már az infláció egyik formájának tartják a termékek és szolgáltatások lefaragását, miközben az áruk nem változik. A mérése a lehetetlennel határos.

Szerző(k): Komócsin Sándor
08.
06.
19:35

Újabb titokkal teszteli a külvilágot Észak-Korea

Az észak-koreai hadsereg többnapos július végi ünnepségein Kim Dzsongun a posztsztálinista rezsim vezére titokzatos tapasszal jelent meg fején, a tarkóján, ami újabb találgatásokra ad okot a diktátor egészségi állapotával kapcsolatban. A tapasz később eltűnt, de nem nyomtalanul.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
29.
17:17

Nukleáris fegyverek titkai szivárogtak ki amerikai bénázás miatt

Az Európában lévő nukleáris fegyverek őrzésével megbízott amerikai katonák népszerű oktatási weboldalakat használtak fel tanulókártyák készítésére, amelyek felfedtek pontos tartózkodási helyeiket és szigorúan titkos biztonsági protokolljaikat - közölte pénteken a Bellingcat nevű oknyomozó oldal. A feltárt ügy súlyos atomfegyver-biztonsági veszélyt jelenthet Európában.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
28.
15:25

Kitartóan titkolózik a magyar kormány

A mostani kormányzati ciklusban - kevesebb mint három év alatt - 72 titkos, úgynevezett 3000-es kormányhatározatot hozott az Orbán-kormány - számolt be a 168.hu.

Szerző(k): Domokos László
01.
12.
10:16

Koronavírus: miért titkosak az oltásszerződések?

Brüsszel már 2,3 milliárd adag koronavírus elleni oltóanyagot rendelt hat gyártótól, az üzlet részletei azonban nem ismertek. Így nem tudni, mennyibe kerülnek, milyen ütemezésben érkeznek és milyen felelősséget vállalnak a gyártók.

Szerző(k): Domokos László
11.
30.
15:47

Már a földönkívüliek tulajdona sincs biztonságban a Földön

Nyoma veszett annak a furcsa monolitnak, amit a napokban találtak az USA Utah államában a sivatagban. A fém test a 2001: Űrodüsszeia című könyvben és filmben szereplő idegen monolitra emlékeztet, amely a történet szerint az emberi értelem külső forrása.

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
27.
19:50

Titkos terv alapján épül kálvária a fokozottan védett badacsonyi erdőben

Titkos terv alapján, fokozottan védett területen építenek tizenhét stációból álló kálváriát a Badacsony keleti oldalában - írja a Balatontipp.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
10.
19:18

Kiütheti-e Trumpot egyetlen átlagember?

Nancy Pelosi az amerikai képviselőház demokrata elnöke úgy véli, olyan terhelő információkat tartalmaz egy a napokban megjelenő könyv Donald Trumpról, hogy a republikánusok elveszik az elnökválasztást és a Kongresszus mindként házát is. A könyvben nem csupán arról van szó, hogy az elnök tudatosan elhallgatta a nép elől a koronavírus jelentette valódi veszélyt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
17.
19:09

Romokban lévő egészségügy küzd az alattomos kórokozóval

Az USA legismertebb járványügyi szakembere szerint az ország helyi szintű egészségügyi ellátása úgy dolgozik, mintha repülés közben építené maga alá a repülőgépet. A vírusról három alapvető dolgot továbbra sem tudunk.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
08:03

Így vezeti meg ördögi titokzatosságával az észak-koreai vezér a kémeket

Észak-Koreát és főként annak vezérét, Kim Dzsongunt folyamatosan figyelik a földről és a világűrből, ám ember legyen a talpán, aki a sűrű homályba rejtőzködő diktatúráról bármit ki tud deríteni - vélik azok, akik napi munkája rezsim titkainak fürkészése.

Szerző(k): Komócsin Sándor