traffipax

04.
13.
13:59

Gyorshajtás: ilyen esetekben nem bírságol a rendőrség

Sebesség-ellenőrzésnél bizonyos esetekben mentesülni lehet a gyorshajtás miatt kiszabott bírság megfizetése alól, de csak nagyon korlátozott lehetőségek között - hívja fel a figyelmet a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
20.
09:24

Ugrás a szupertraffipaxoknál, ez minden autósnak figyelmeztetés lehet

23 milliárd forint bírságot kaptak tavaly az autósok. 2020-ban a közúti gyorshajtások száma 10 százalékkal, az ilyen címen kirótt bírságok összege pedig 2,2 milliárd forinttal csökkent, ám a kép nem feltétlenül pozitív. Jó hír viszont, hogy minden korábbinál megbízhatóbban működött a VÉDA-rendszer - írja a vezess.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
29.
17:16

Szupertraffipaxokat szereltek fel Horvátországban

Több mint két tucat új kamerát telepítettek a horvát utakra, a hazai Véda rendszerhez hasonló eszközök többek között a gyorshajtást figyelik - írja a vezess.hu.

Szerző(k): Szász Péter
06.
04.
13:44

Hova lehet letenni a traffipaxot? - ezt mondja a jogász

Nincs olyan kötelezettsége a rendőrségnek, hogy a traffipaxot minden esetben jól látható helyre tegye, a sztrádák kivételek.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
03.
08:07

Itt a balatoni szupertraffipax-lista

Bár a Napi.hu olvasói között egészen biztosan nincs egy gyorshajtó sem, érdemes megjegyezni, hogy a Balaton környékén hol vannak fixen telepített Véda sebességmérők. A listát a Likebalaton készítette.

Szerző(k): Szász Péter
05.
09.
10:57

Traffipaxolást hozhat a korlátozás Budapesten is?

Az ausztriai Grazban lassan harminc éve hatályosak a budapesti főpolgármester által tervezetthez hasonló korlátozások, vagyis a főutakon 50, a mellékutcákban 30 kilométer/órás maximális sebességhatár. A G7 cikke szerint voltak döccenők.

Szerző(k): Szász Péter
03.
05.
10:18

Ilyen még nem volt: hiába kért traffipaxokat a rendőrség

Egyetlen ajánlat sem érkezett, a 20 darab mozgás közbeni, hitelesített sebességmérő eszközre kiírt közbeszerzésre.

Szerző(k): Németh Géza
01.
10.
09:18

Csúszik a szupertaffipax telepítése a veszélyes útszakaszon (frissített)

Hiába ígérte be a XIII. kerületi önkormányzat, mégsem készült el 2019-re az a traffipax-kapu, amely a Váci úti gyorsulási versenyek megakadályozását lenne hivatott elérni, a telepítés egy évet is csúszhat - írja a 444 egy Facebook-hozzászólás alapján, amelynek írója állítólag az önkormányzattól kapott tájékoztatást. Az önkormányzat lapunkkal ugyanakkor azt közölte, hogy nem ők a felelősek a késedelemért, a pénzt ugyanis átutalták a fővárosnak.

Szerző(k): Szász Péter
12.
03.
15:36

Elegük lett az embereknek - új szupertrafiipax érkezik a veszélyes útszakaszra

Ha sikeres lesz a tesztidőszak, új - a Véda rendszerrel kompatibilis - sebességmérő érkezik arra a ceglédi útszakaszra, ahol idén tavasszal elgázoltak két gyalogost. A vétkes sofőr jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt, de nem ő az egyetlen - a városban sok az embereket bosszantó és veszélyeztető száguldozó.

Szerző(k): Szász Péter
10.
14.
16:29

158-al ment a BMW a Balatonlellén

Több mint háromszorosan lépte át a megengedett legnagyobb sebességet egy 7-es BMW Balatonlellén - írja a police.hu.

Szerző(k): Szász Péter