tranzakció

03.
02.
07:08

Egyéves az azonnali fizetés: még mindig sok sebből véreznek a banki számlacsomagok

Egyéves az azonnali fizetési rendszer. A bankok folyamatosan jelentik be az újabb és újabb digitális fejlesztéseiket azóta is. Egy valami azonban nehezen akar bekerülni a termékpalettákra: a csomag alapú bankszámla, amely korlátlan számú és értékű tranzakciót biztosítana a lakossági ügyfelek számára.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
04.
13:23

A lakáspiac több mint tizedét elvitte a Covid

Az elmúlt év decemberében, országosan 10 354 ingatlan adásvételt hoztak tető alá, emellett 73 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott a Duna House (DH) friss tranzakciószám-becslése szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
30.
14:31

Ez várható az Aegon biztosító eladása után

Vasárnap adásvételi szerződést írt alá a Vienna Insurance Group, a holland Aegon csoport magyar, lengyel, román és török leányvállalatainak megvásárlásáról. Az ügylet lezárását követően a Vienna Insurance Group Magyarországon a 6. helyről a piacvezető helyre kerül. A részvények vételára 830 millió euró volt.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
25.
09:38

Csalódást okozott Varga Mihály új csomagja

Meghökkentően semmilyenre sikerült az a „pénzügyek intézését könnyítő” csomag, amit a gazdaságvédelmi operatív törzs javaslataiként jelentett be Varga Mihály pénzügyminiszter. Akad benne olyan pont, amiről már törvény is született - értékelte a gazdaságvédelmi operatív törzs intézkedéseit Azénpénzem.hu.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
09.
21:55

Robotfejlesztőt vásárolna a Hyundai

A japán SoftBank technológiai csoport tárgyalásokat folytat az amerikai Boston Dynamics robotfejlesztő vállalat eladásáról a dél-koreai Hyundai Motor Co. autógyártó konszernnel a Bloomberg üzleti hírügynökség belső vállalati forrásokra támaszkodó hétfői jelentése szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
14.
19:17

Nagy változást hozott a fizetéseknél a járvány

Felerősítette az elektronikus fizetés iránti igényt a járványügyi helyzet, de csak hosszabb távon derül majd ki, hogy a növekedés mekkora része lesz tartós - összegezte a Magyar Nemzeti Bank (MBN) szerdán közzétett tanulmányában, amely a koronavírus-járvány elektronikus pénzforgalomra gyakorolt első félévi hatását elemzi.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
06.
07:08

Bankszámlája van? Több sebből véreznek az új csomagok

Több bank is elindította új számlacsomagját az azonnali fizetés miatt. A jegybank csomag árazású termékeket szeretne, a bankok pedig a tranzakciós illeték eltörlését ezért cserébe. Egyelőre köztes megoldások érhetők el a piacon.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
05.
11:56

Ne utaljon kétszer! - figyelmeztetést adott ki az OTP

A hitelintézet ügyfeleinek egy része csak késve kapja meg az sms-t, de az utalás azért elment.

Szerző(k): Herman Bernadett
02.
21.
07:08

Jön az új fizetési rendszer a bankoknál - sok szolgáltatás nem indul majd el

Az azonnali fizetés elindul ugyan március 2-án, de a többi extrára, a fizetési kérelemre és a QR-kódos fizetésre várniuk kell az ügyfeleknek.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
22.
10:37

Üzent a bankszövetség - minden bankszámlás ügyfelet érint

A hónap végén érkezik a díjkimutatás a bankszámlás ügyfeleknek. Az azonnali fizetés sikerességében kulcsfontosságú, hogy eltöröljék az elektronikus lakossági tranzakciók illetékét.

Szerző(k): Herman Bernadett