tulajdon

05.
02.
19:14

Ezt kell tudni az osztatlan közös tulajdonról és a használatáról (2. rész)

Az első rész a közös tulajdon és használat gyakorlati problémájával foglalkozott. A most következő jogeset a használatra megosztás és a hasznok szedésének a kérdését elemzi. A jogesetet Faragó János, a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda (PwC Legal) munkatársa ismerteti az iroda honlapján, részletesen.

Szerző(k): Németh Géza
04.
22.
15:50

Mától a kiadóvállalatoknak és a műsorgyártóknak is mindenről jelenteniük kell

Egy tegnap megjelent, mától hatályos kormányrendelet alapján immár stratégiai cégnek számítanak a kiadóvállalatok és a műsorgyártó cégek is, így mindenről jelenteniük kell, ami a vállalkozással történik.

Szerző(k): Domokos László
04.
19.
18:22

Újabb fejlemény a Dunaferr körül

Előszerződést kötött az ISD Dunaferr Zrt. és a Bécsben bejegyzett, nehézipari cégekkel, kazah háttérrel rendelkező, tőkeerős Safin GmbH, valamint új cégként bejegyzés alatt van a Safin Donau Acélipari Zrt. dunaújvárosi székhellyel - derült ki a vállalat vezető jogászának hétfői sajtótájékoztatóján az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
18.
20:06

Ezt kell tudni az osztatlan közös tulajdonról és használatról (1. rész)

Hogyan lehet együtt élni az osztatlan közös tulajdonnal? Mi a helyzet akkor, ha sok tulajdonostárs osztozik a közös tulajdonú ingatlanon? A kérdés aktualitását az adja, hogy egy 2021. január 1-jén hatályba lépett törvénnyel a kormány megkísérli felszámolni – vagy legalább is visszaszorítani – a termőföldeken fennálló osztatlan közös tulajdont, azonban a kormányzati szándék nem terjed ki az egyéb (azaz termőföldnek nem minősülő) ingatlanokra. A gyakorlati problémát Faragó János, a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda (PwC Legal) munkatársa ismerteti az iroda honlapján, részletesen.

Szerző(k): Napi.hu
04.
17.
12:57

Egy zsoldoscsapat el akarta foglalni a Dunaferrt, még többen térhetnek vissza

Az éjszaka zsoldoscsapattal akarta elfoglalni a Dunaferrt az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör - tudatta a vállalatcsoport közleményében, amelyet a dunaujvaros.com tett közzé. Az Index.hu-nak Mikó István, a cég egyik tulajdonosa képviseletében eljáró jogász, jelezte, a közeljövőben újabb akciót terveznek.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
13.
08:37

Tovább folytatódott a kormány nagy manővere

Az elmúlt két évben, főként tavaly sok száz milliárd forint állami vagyont adott át a kormány különböző alapítványoknak ellenszolgáltatás nélkül.

Szerző(k): Komócsin Sándor