tungsram

05.
14.
08:50

Nem tárgyalnak tovább a Tungsramnál, hamarabb leállnak az egységek

Előbbre hozták a csődvédelmet kérő Tungsramnál a nyári gyárleállásokat is; állítólag azért, hogy a cégvezetés rendezni tudja a sorokat.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
11.
19:51

Az állami bank inkasszója után csődvédelmet kért a Tungsram

Csődvédelmet kért a Tungsram, miután egyik banki hitelezője inkasszót nyújtott be a számláira; a társaság a csődvédelemmel a működő- és fizetőképességét akarja megőrizni - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
15:24

Még mindig több mint kétszáz cég tevékenykedik Oroszországban, köztük több magyar is

Volodimir Zelenszkij megint felszólította az Oroszországgal üzleti kapcsolatban álló vállalatokat, hogy hagyják el az országot az ukrajnai háború miatti szankciók részeként. Az orosz-ukrán konfliktus miatt már ezer cég változtatott az oroszországi tevékenységein, de több mint kétszáz az országban maradt.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
04.
06:00

Újabb segítség az elbocsátott Tungsram-dolgozóknak

Egyeztetést szervezett Budapest IV. kerületének önkormányzata az elbocsátásokra készülő Tungsram vezetésével, a cégnél működő szakszervezettel, a fővárosi önkormányzattal, illetve több ellenzéki országgyűlési képviselővel kedden az újpesti városházán. Az önkormányzatok állást és tanácsadást tudnak nyújtani a Tungsram elbocsátott dolgozóinak.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
28.
21:13

Kiderültek a részletek a Tungsram tömeges leépítéséről

A vállalat több nagyvárosban százával bocsát el munkavállalókat. A kormány reményei szerint a jelenlegi piaci környezetben hamar találnak új munkalehetőséget.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
28.
12:44

Az elbocsátott Tungsram-dolgozók segítségére sietne a HIPA

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) mindent megtesz azért, hogy mielőbb befektetőket vigyen a Tungsram létszámcsökkentése miatt érintett településekre, felhasználva a meglévő infrastruktúrát és munkaerőt - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) csütörtökön az MTI-vel.

Szerző(k): Tér Diána
04.
27.
17:05

Tömeges leépítést jelentett be a Tungsram

Csoportos létszámleépítés keretében év végéig 1600 alkalmazottat, a teljes létszám több mint felét küldik el a Tungsramtól. A vállalat teljesen megszünteti a hagyományos izzógyártási tevékenységét.

Szerző(k): Tér Diána
04.
24.
14:20

Nagy leépítéstől félnek a patinás magyar vállalatnál, van, ahol elzárták a gázcsapokat

Nagy leépítésektől tartanak a szakszervezetek a Tungsram nagykanizsai üzemében. A cég egyelőre nem kommentál, jövő hétre ígér tájékoztatást - értesült a Népszava.

Szerző(k): K. Kiss Gergely