turista

05.
13.
13:23

A DK azt szeretné, hogy legyen minden balatoni településen szabadstrand

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy minden balatoni településen legyen ingyenes szabadstrand.

Szerző(k): Szász Péter
05.
10.
06:41

Feketézők rontják az erdélyi turizmus esélyeit

Gondot okoz az erdélyi önkormányzatoknak, hogy sokan feketén értékesítik idegenforgalmi szálláshelyeiket, ami csökkenti a turisztikai bevételeket. Pedig ezt a pénzt a városok népszerűsítésére költik.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
16:06

Egekben az árak, de hova mennek a magyarok idén nyaralni?

A hazai lakosság 60 százaléka tervez belföldi nyaralást, de csupán 20 százaléka választ idén külföldi és belföldi nyaralóhelyet egyaránt. A távolabbi úti célokat főként a fővárosiak és magasabb végzettségűek engedhetik meg maguknak, az utazási kedv pedig a 30 év alatti fiatalok körében a legnagyobb – derül ki a Generali friss reprezentatív felméréséből. Továbbra is a Balaton a legnépszerűbb nyaralóhelyszín a magyarok körében.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
02.
16:16

Sokkolhatják az utazókat az adriai árak

A korábban olcsó üdülési lehetőséget kínáló Montenegróban idén magas árakra kell számítaniuk azoknak, akik nem foglalták le jó előre a szállásukat, bár egy gombóc fagyi ára kevesebb, mint 500 forinttól indul.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
28.
09:51

Olyan árak várják a turistákat Dél-Európában, hogy a fal adja a másikat

Görögországban olyan árak vannak, hogy a fal adja a másikat - derül ki egy szerbiai beszámolóból, mivel onnan a viszonylag kis távolság miatt minden évben sokan utaznak nyaralni a dél-európai országba.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
27.
20:03

Hétfőtől egy hónapig nem üzemel a Libegő

Hétfőtől egy hónapon át, június 3-áig a tervezett karbantartási munkák elvégzése miatt nem üzemel a Libegő - írja a BKV.

Szerző(k): Szász Péter
04.
27.
19:00

Megint meggyűlt a bajuk a rómaiaknak egy tahó turistával

Egy turista által, engedély nélkül vezetett drón csapódott a római Palazzo Venezia épületébe - írja a Wanted in Rome nevű helyi portál. Az egyébként nem túl jelentős eset mögött egy jóval komolyabb konfliktus húzódik, mégpedig az, hogy a népszerű városok lakói nem igazán tudnak mit kezdeni a szabályokra fittyet hányó turistákkal, akikből egyébként megélnek.

Szerző(k): Szász Péter
04.
26.
09:11

A legolcsóbb külföldi utak drágulnak a legjobban idén nyáron

Az utazási korlátozások megszűnésével a magyarok be akarják pótolni, amit az elmúlt két évben nyaralásban elmulasztottak, kivéve az orosz és ukrán úti célokat. Legkevesebb tízszázalékos drágulás várható a külföldi utak árában.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
25.
17:21

Róma nevezetességébe csapódott egy drón

A szigorú repüléstilalmi övezet szabályainak megsértése miatt helyeztek vád alá egy turistát, miután Róma központjában egy műemlék tetejébe csapódott a drónja.

Szerző(k): Tér Diána
04.
25.
16:04

Egyre több orosz munkavállalót érintenek fájdalmasan a szankciók

Egymás után küldik kényszerszabadságra vagy helyezik át részmunkaidős foglalkoztatásba alkalmazottaikat Oroszország legnagyobb repülőterei, mert a háború miatt drasztikusan visszaesett a forgalmuk.

Szerző(k): Komócsin Sándor

Emberéleteket és ezermilliárdokat spórolhatnánk (x)

A Covid19-világjárvány rádöbbentett bennünket, hogy mennyire fontos szerepet játszanak az egészségügyi adatok.