uber

03.
15.
15:20

A Facebooknál és az Ubernél is többet adtak egy startup cégért

Összesen 95 milliárd dollárra értékelték a befektetők legutóbbi tőkeemelési körében a Stripe nevű céget,ezzel a fintech-vállalat lett a valaha volt legértékesebb privátcég a Szilícium-völgyben. Többet ér, mint annak idején a Facebook vagy az Uber,a tőzsdére lépese előtt. A pénzre nincs is igazán szükségük, de addig akarták kihasználni a nagy befektetői étvágyat, amíg lehet.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
09.
28.
14:48

Megjavult az Uber - maradhat Londonban

Az illetékes londoni bíróság hétfői végzése alapján folytathatja tevékenységét a brit fővárosban az Uber, amelynek lejárt taxiszolgáltatási engedélyét a londoni közlekedési hatóság tavaly nem hosszabbította meg - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
04.
06:20

Maszk és szelfi - új fronton harcolnak a koronavírus ellen

Óvintézkedéseket vezetett be a koronavírus-járvány miatt az Uber: az utasoknak és a sofőröknek is kötelező a maszk viselése, ennek meglétét pedig szelfivel kell igazolni szeptember végétől az Egyesült Államokban és Kanadában. Ha nincs maszk, akkor nincs utazás.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
01.
21:47

Az Uber működése is lehetetlenné vált több helyen

Több amerikai városban felfüggesztette a működését az Uber és a Lyft, a bevezetett kijárási tilalmakra reagálva, mivel a hatóságok nem tudják megállítani az elhúzódó zavargásokat.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
07:08

A legnagyobb kedvencekre csapott le a koronavírus

A közösségi gazdaságra alapuló cégek voltak az elmúlt évek nagy befektetői kedvencei, a jelek szerint pont ezek a cégek kerültek a legnagyobb bajba a járvány miatti korlátozások következtében. Ha változnak a fogyasztói szokások a járvány hatására, az végleg betehet nekik.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
23.
09:22

Új szolgáltatásnak örülhetnek a kutyások és a gyógyszervásárlók

Futárnak állt az Uber: a sofőrök a járvány miatt számos országban új feladatokat kapnak. Többek között gyógyszereket, állateledeleket szállítanak a megrendelőknek, de barátoknak és rokonoknak is küldhetnek a feladók csomagot.

Szerző(k): Csernátony Csaba
12.
19.
17:15

Németországban kapott nagy pofont az Uber

Jogsértőnek minősítette és azonnali hatállyal betiltotta egy németországi bíróság csütörtökön az Uber amerikai fuvarközvetítő cég UberX nevű szolgáltatását, amely a taxivállalatokhoz hasonlóan hivatásos sofőrökkel üzemeltetett bérautókkal működött.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
11.
25.
11:22

Londonban betiltották az Ubert - nagyot zuhant a részvény

Megvonták a közösségi taxiscég működési engedélyét az Egyesült Királyság fővárosában. A londoni közlekedésfelügyelet szerint a cég nem felel meg az előírásoknak.

Szerző(k): Rácz Gergő
11.
25.
07:08

"Dugóban ülni ma konkrét gazdasági károkozás, és az életünkből is éveket vesz el"

Az elmúlt években a közösségi médiában posztolt fotóin a világ különböző nagyvárosainak vasúti, metró, busz- vagy más pályaudvarai, illetve közlekedési konferenciák molinói adták a szelfi-hátteret. Vitézy Dávidtól azt kérdeztük, hogy a nagyvárosok problémái összehasonlíthatók-e; illetve a Tel-Aviv közlekedési káoszára adott válaszok használhatók-e Thesszalonikiben és Tokióban.

Szerző(k): Szabó M. István
11.
05.
14:20

Most se ment az Ubernek

Újabb jelentős 1,16 milliárd dolláros, nagyjából 344 milliárd forintos veszteséget jelentett az Uber a harmadik negyedévben, írja a CNBC nyomán az Index.

Szerző(k): Rácz Gergő