ubs

04.
27.
13:53

Nőtt az UBS bankház nyeresége

Emelkedett a világ legnagyobb vagyonkezelője, a svájci UBS bankház nyeresége az idei első negyedévben az ügyfelek erős aktivitásának köszönhetőn - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
01.
22.
15:02

Komoly halálkereszt jelent meg - jöhet a gyengülés

Az elmúlt évek viszonylagos nyugalma után akár komolyabban gyengülni is kezdhet a dollár a többi devizával szemben. A határidős piaci pozíciók szerint as befektetők mindenesetre ezt gondolják, s technikai jelei is vannak ennek.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
01.
08.
10:52

Méretes leépítést jelentett be a nagybank

Ötszáz ember kirúgását tervezi a UBS. Így próbálnak javítani a teljesítményükön.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
18.
19:30

Újabb bank bünteti az ügyfeleket

A Credit Suisse bejelentése szerint mostantól extra díjat számol fel a nála elhelyezett svájci frank betétekre. Van aki szerint a többi európai banknak is ezt kellene tennie.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
10.
02.
12:35

Itt szólhat nagyot a lakásárlufi

Jelentősen nőtt egy ingatlanlufi kialakulásának a kockázata az eurozónában. Az ok egyértelmű, az alacsony kamatok hajtják felfelé az árakat - írja a UBS új elemzése. München és Párizs van leginkább veszélyben.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
07.
27.
17:10

Döntött a bíróság: kiderülnek a svájci bankszámlák titkai

A svájci legfelsőbb bíróság pénteken úgy döntött, hogy átadhatják a francia adóhatóságoknak a svájci székhelyű UBS bank több mint 40 ezer ügyfelének adatait - írta az MTI-re hivatkozva az Index.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
26.
14:39

Kirúghatják az összes svájci céget Londonból

Ha nem sikerül sürgősen tető alá hozni egy átfogó megállapodást az EU és Svájc között, akkor jövő héttől már nem lehet svájci cégek részvényeivel kereskedni Londonban és más európai tőzsdéken. Ez már csak azért is lenne kínos, mert olyan részvényekről van szó, mint a Nestlé, a UBS és a Novartis, amelyek tagjai a legfontosabb európai tőzsdeindexeknek.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
03.
05.
07:06

Kína után Európát pécézheti ki Donald Trump

Tíz százalékot is emelkedhet a tőzsde, ha megegyezik Kína és az USA a védővámok eltörléséről. Ha nem lesz megállapodás, akkor viszont eshetnek az árfolyamok, Európa pedig rosszul járhat a két ország egyezségével.

Szerző(k): Herman Bernadett
02.
20.
21:45

Súlyos büntetést kapott a svájci nagybank

Egy francia bíróság szerdán adócsalás és pénzmosás miatt 4,5 milliárd euró büntetést szabott ki az UBS AG bankra, a legnagyobb svájci pénzintézetre - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
12.
18.
19:40

Merre tovább, aranyár?

Az arany jövő évi átlagára minimálisan magasabb lesz az ideinél - véli a UBS svájci befektetési bank.

Szerző(k): Domokos László