ukrán

06.
20.
07:21

Több bért kapnak bevándorlók, mint a hazaiak

Lengyelországban olyan erős a munkaerő-kereslet, hogy az Ukrajnából érkező vendégmunkások esetenként jobb bérre számíthatnak, mint lengyel kollégáik. Sokan hazatértek a járvány miatt, akiket igyekeznek visszacsábítani a lengyel cégek.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
31.
17:25

Jelentős orosz csapatösszevonás a nyugati körzetben: "megnőtt a fenyegetés a NATO-országok felől"

Az év végéig mintegy húsz új alakulattal és egységgel erősíti meg Moszkva az orosz nyugati katonai körzet állományát - jelentette ki Szergej Sojgu védelmi miniszter az orosz védelmi tárca vezetői kollégiumának hétfői tanácskozásán.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
13.
20:51

Bíróságon kell tisztázni, ki kit képvisel Dunaferr-ügyben

A Győri Ítélőtábla jogerős döntésével hatályon kívül helyezte azt a végzést, amellyel a Székesfehérvári Törvényszék cégbírósága az ISD Dunaferr Zrt. közgyűlését május 6-ra összehívta – közölte az MTI-vel a Dunaferr, amely a döntést csütörtökön vette át. Az ítélőtábla a törvényszéket új eljárásra utasította, ahol vizsgálni kell a felek meghatalmazott ügyvédeinek képviseleti jogát.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
28.
19:06

Menesztették a Naftohaz ukrán állami gázvállalat vezetőjét

Az ukrán kormány szerdai ülésén határozatot hozott, amelynek értelmében meneszti posztjáról Andrij Koboljevet, a Naftohaz ukrán állami gázvállalat vezetőjét - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
22.
21:45

Putyin Moszkvába invitálja Zelenszkijt az orosz-ukrán viszony megbeszélésére

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön bejelentette, hogy kész ukrán hivatali partnerét, Volodimir Zelenszkijt Moszkvában fogadni a kétoldalú viszony megtárgyalására - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
22.
15:00

Romániában összehívják a legfelsőbb védelmi tanácsot az ukrán helyzet miatt

Klaus Iohannis román államfő rendkívül aggasztónak nevezte a Fekete-tenger térségében, különösen az Ukrajna keleti határvidékén kialakult helyzetet, és bejelentette, hogy emiatt jövő hétre összehívja a legfelsőbb védelmi tanácsot (CSAT) - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
22.
14:21

Sojgu visszarendelte az orosz hadsereget a déli és a nyugati határról

Elértnek nyilvánította a hadgyakorlat céljait, és elrendelte az orosz déli és nyugati katonai körzetben zajló harckészültség-ellenőrzés pénteki leállítását csütörtökön Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
19.
17:31

Orosz-ukrán konfliktus: fokozódik a feszültség

A feszültség egyre fokozódik az ukrán-orosz határon, jelenleg 150 ezer orosz katona van a térségben - hangoztatta Josep Borrell, az Európai Unió kül-és biztonságpolitikai főképviselője az uniós tagállamok külügyminisztereinek hétfői tanácskozását követő sajtókonferencián az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
18.
10:08

Macron: erősebb fellépés kell Putyinnal szemben

Emmanuel Macron francia elnök szerint a nemzetközi közösségnek "világos határvonalakat" kell meghúznia Oroszországgal szemben, beleértve a szankciók bevezetését Vlagyimir Putyin orosz elnök "elfogadhatatlan viselkedése" miatt. Elmondta azonban, hogy a szankciók önmagukban nem elegendők. Szerinte van helye a párbeszédnek, de a nemzetközi közösség naiv politikájának véget kell vetni Putyinnal szemben.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
18.
08:37

Az Egyesült Királyság hadihajókat küld az oroszok miatt a Fekete-tengerre

Májusban brit hadihajók érkeznek a Fekete-tengerre az Ukrajna és Oroszország közötti növekvő feszültségek közepette. A bevetés célja, hogy az Egyesült Királyság szolidaritást mutasson Ukrajnával és a NATO-szövetségesekkel.

Szerző(k): Szabó Dániel