ukrajna

05.
18.
17:53

Ahogy jelentkeztek a NATO-ba, azonnal fegyvervásárlásba kezdtek a finnek és a svédek

Finnország és Svédország együtt vásárol hordozható lőfegyvereket és páncéltörő fegyvereke - közölte szerdán a finn védelmi minisztérium, miután a két északi ország benyújtotta a nyugati katonai szövetséghez, a NATO-hoz való csatlakozási kérelmét.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
18.
16:11

Putyin titkos lézerfegyvere bevetésével fenyeget

Oroszország szerdán bejelentette, hogy nagy teljesítményű lézerfegyverek új generációját vetette be Ukrajnában drónok felgyújtására. Bár egyelőre nem erősítették meg az ukrán és a nyugati hírszerzések, hogy Moszkva valóban használja titkos fegyvereit a harcokban.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
18.
15:47

Ritkán látni ekkora rettegést a tőzsdéken

Olyan mértékben félnek egy közelgő tőzsdei összeomlástól a befektetési szakemberek, amire ritkán volt példa az elmúlt évtizedekben. Az emelkedő kamatok, az infláció, az orosz-ukrán háború és a techlufi leeresztése miatt hatalmas mennyiségű készpénzt halmoznak fel, s ez akár megágyazhat egy pozitív fordulatnak is.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
18.
10:00

Hivatalosan is benyújtotta NATO-csatlakozási kérelmét Svédország és Finnország

A két északi nemzet hivatalosan is beadta a csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. A svédek és a finnek szervezethez történő felvételére akár néhány hét alatt sor kerülhet - adta hírül a Reuters.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
18.
09:26

Folytatódik a szenvedés az orosz oldalon is

Folytatódnak a tüzérségi csapások az orosz-ukrán határ orosz oldalán lévő célpontok ellen, amiért senki sem vállalja a felelősséget. Korábban egy orosz civil is életet vesztette az egyik támadásban.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
18.
07:08

Hatalmas a pánik egy ultraluxus iparágban az oroszokat sújtó szankciók miatt

Az orosz gyémántbányászati óriásvállalatra vonatkozó amerikai korlátozások pánikot keltenek az egész iparágban. A kereskedők megoldási lehetőségeket keresnek, hogy továbbra is megcsapolhassák a világ egyik legfontosabb drágakőforrását.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
17.
21:58

Menekítik az ukrán katonákat az Azovsztalból, nem tud jobb megoldást a védelmi minisztérium

A mostaninál nem létezik jobb megoldás az ukrán katonák kimentésére a Donyeck megyei Mariupolban az orosz hadsereg által körbezárt Azovsztal acélipari gyár területéről - jelentette ki Anna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes keddi kijevi sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
17.
20:04

Novák Katalin lengyel kollégájával közösen utasította rendre Brüsszelt

Szívélyes légkörben zajlott Varsóban Novák Katalin és Duda lengyel elnök találkozója. A magyar és a lengyel elnök közösen felszólította az Európai Bizottságot: a helyreállítási alapból “jogosan járó” összegeket minél hamarabb megkaphassa mind Lengyelország, mind Magyarország - írja az atv.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
17.
19:51

Ha az EU-n múlik, Ukrajna nem fogy ki a katonai felszerelésekből

Az Európai Unió nem fogja hagyni, hogy Ukrajna kifogyjon katonai felszerelésekből, fontos, hogy Kijev "megvédhesse magát az orosz agresszióval szemben" - jelentette ki az uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben, az EU-tagországok védelmi minisztereinek tanácskozását követően kedden.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
17.
18:46

Az USA Kína ellen is csatasorba állítaná európai szövetségeseit

Az Ukrajnának Oroszországgal szemben adandó további támogatás mellett Kína geopolitikai ambíciói ellen is közösen lépne fel az Egyesült Államok demokrata kormánya. Mint azt Janet Yellen pénzügyminiszter egy brüsszeli fórumon elmondta, kell a globális minimumadó, mivel az alacsony helyi adóztatással nem lehet elérni azokat a célokat, amelyek az orosz inváziót követően még égetőbbé váltak.

Szerző(k): Rácz Gergő