ukrajna

05.
17.
18:01

Novák Katalin Lengyelországban is elítélte a putyini agressziót

Az Ukrajnában zajló háború volt a fő témája a magyar és a lengyel köztársasági elnök megbeszélésének, miután Novák Katalin első hivatalos útja Lengyelországba vezetett.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
17.
17:01

Váratlanul megszakadtak az ukrán-orosz béketárgyalások

A hvg.hu szemléje szerint úgy tudni, Ukrajna lépett vissza, mert nem találta megfelelőnek az oroszok olvasatát a háborús eseményekről.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
17.
16:31

Megjött az orosz válaszlépés a finn NATO-csatlakozásra

Oroszország válaszintézkedésként kiutasítja Finnország két diplomatáját - közölte kedden az orosz külügyminisztérium - írja az MTI.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
17.
15:07

Román kikötő mentheti meg az ukrán élelmiszerimporttól függő országokat

Az ukrán áru exportja nagyon nehézkessé vált az orosz-ukrán háború miatt, hiszen a katonai konfliktus miatt folyamatosan változtatni kell a szállítmányozási útvonalakon. Az ukrán kikötők orosz blokádja ellenére azonban egy román kikötőből el lehet juttatni a gabonát az élelmiszerhiánytól szenvedő országokba - írja az ESM Magazine.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
17.
14:49

Bivalyerős a rubel, csak épp nem igaz az egész

A rubel ugyan a bankközi piacon elvileg nagyon jól szerepelt az elmúlt időszakban csak éppen ezen az áron nem lehet érte dollárt venni Oroszországban. Szovjet időket idéző állapotok az orosz valutapiacon.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
17.
10:15

Putyin dühös, kezébe vette a dolgokat

Egy magát meg nem nevező amerikai forrás szerint Vlagyimir Putyin orosz államfő és Valerij Geraszimov, az orosz hadsereg főparancsnoka immáron napi szinten belefolyik az alsóbb szintű döntésekbe. Eközben folyik a gigantikus méretű Azovsztal acélműben rekedt ukrán katonák kimentése.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
17.
08:18

Történelmet írt a magyarországi gázolajár

Az Ukrajnában dúló háborúval járó pusztítás és a magyarországi üzemanyag-árstop eredőjeként megtörtént az a "csoda", hogy Magyarországon kevesebbet kell fizetni a gázolajért, mint a szomszédos országban.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
17.
06:00

Putyin válaszolt Finnország és Svédország NATO-csatlakozási kérelmére

Oroszország válaszolni fog a NATO katonai infrastruktúrájának Finnországra és Svédországra történő kiterjesztésére - figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) hétfői moszkvai csúcstalálkozóján.

Szerző(k): Tér Diána
05.
16.
22:35

Háborús bűntettek: eddig több tucat orosz állampolgárt azonosítottak

Az ukrán rendfenntartók már 45 orosz állampolgárt azonosítottak, akik a nyomozás szerint háborús bűnökkel felérő atrocitásokat követtek el Ukrajna területén - közölte Irina Venegyiktova ukrán főügyész hétfőn egy tévéműsorban.

Szerző(k): Tér Diána
05.
16.
21:09

Szerdán tárgyalnak Csehországban az ukrajnai menekültek kérdéséről

Nem lehet egyik napról a másikra megoldani a prágai vasúti főpályaudvaron kialakult válsághelyzetet, amelyet az okoz, hogy nehéz körülmények között továbbra is több száz ukrán menekült, részben magyar állampolgársággal is rendelkező kárpátaljai roma tartózkodik ott, ezért a kérdést a cseh kormány is megvitatja, várhatóan szerdán - jelentette ki Vít Rakusan cseh kormányfőhelyettes, belügyminiszter hétfőn Prágában a CTK hírügynökségnek nyilatkozva.

Szerző(k): Tér Diána