unctad

11.
22.
13:14

Jövőre még nagyobb drágulás jöhet Magyarországon is, pörög az infláció láthatatlan motorja

Az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciájának (UNCTAD) jelentése szerint a konténerszállítási díjak globális emelkedése a következő egy évben 1,5 százalékkal emelheti a fogyasztói árakat. Magyarországon októberben már így is 6,5 százalék volt az infláció az előző évhez képest, de az UNCTAD jelentése 2,5 százalék körül lehet a drágulásra gyakorolt hatás.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
10.
12:03

Koronavírus: óriási pusztításra figyelmeztet az IMF és az UNCTAD

A koronavírus terjedése a gazdaságra is jelentős fenyegetést jelent, ennek már meg is vannak a látható jelei. Az UNCTAD legfrissebb elemzése szerint a járvány több országban jelentős visszaesést fog okozni, a globális növekedés pedig a recessziós küszöb alá, azaz 2,5 százalék alá eshet. Az IMF kutatási igazgatója ezzel párhuzamosan arra hívja fel a figyelmet, hogy ez a válság a korábbiakhoz képest eltérő módon érinti a gazdaságot, és hogy a nagyobb krízis elkerülése érdekében jelentős és célzott, nemzetközi szinten koordinált intézkedések szükségesek a gazdaság támogatására ahhoz, hogy a válság ne okozzon tartós kárt a munkahelyek elvesztése és csődhullámokon keresztül.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
25.
19:17

A britek lassan elmondhatják: drágább a brexit, mint az EU-tagság

Az Egyesült Királyság lassan elmondhatja magáról, hogy többet bukott a brexiten, mint amit 47 éves tagsága alatt befizetett az EU-nak.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
09.
04.
15:01

Bődületesen nagy pofonba szaladhatnak bele a britek

Bár az Egyesült Királyság próbálja minimalizálni a kemény brexit nyomán hirtelen megszűnő vámkedvezmények miatt megugró veszteségeit, még sok olyan ország van, amelyekkel nem sikerül megállapodást kötnie. A dollár tízmilliárdokban mérhető veszteség az agrárszektornak és a feldolgozóiparnak lenne a legfájdalmasabb.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
23.
15:47

Brutális pofont kaptak a britek

Tavaly 16 százalékkal csökkent a közvetlen külföldi működőtőke-befektetés (FDI) a világban. Az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTAD) által közölt adatok szerint tavaly 1520 milliárd dollár volt az FDI értéke globálisan - írja az MTI. Nagy-Britanniában az FDI 90 százalékkal zuhant a brexit miatt.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
19.
15:35

Tőkebefektetések: USA, Nagy-Britannia, Kína a sorrend

Tavaly 13 százalékkal csökkent a közvetlen külföldi tőkebefektetés (FDI) a világban - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika