unortodox

04.
13.
12:17

Az EU kísérletezik Magyarországgal? - Ki húzhat ebből hasznot?

Magyarország miniszterelnöke azért nyeri egymás után a választásokat, mert unortodox gazdaságpolitikája a globalizáció veszteseinek hóna alá nyúl - vagy esetleg mégsem. Nagyjából erre a következtetésre jut a Bloomberg publicistája, aki igen újszerűen látja az EU és Magyarország viszonyát.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
21.
10:20

Ismét \"orbánoznak\" a külföldi lapok - ennek kínos vége lehet

Nem kerülte el a nemzetközi sajtó figyelmét a magyar kormány terve a vörös csillagos termékek betiltásáról, amelyet az unortodox gazdaságpolitikát folytató Orbán-kormány multiellenes hadjárata részeként tálalnak. Egyesek több milliárd dolláros pert vetítenek előre.

Szerző(k): Komócsin Sándor
02.
18.
09:10

Meghökkentő összeomlás jön, már látszanak a jelei

A bankok alacsony jövedelmezősége és ezzel összefüggésben a szürke szférában tevékenykedő árnyékbankrendszer megerősödése újabb válság magjait hintheti el. Mivel ennek hátterében az elmúlt évek laza monetáris politikája áll, véget kellene ennek vetni - ajánlja a japán jegybank elnöke.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
17.
12:58

Orbánék trükkjeit is átveszik a lengyelek?

Kísértetiesen hasonlítanak a lengyel kormány módszerei az Orbán-kormány 2010 után hozott intézkedéseihez, ám van azért különbség is - írja a Financial Times a kelet-közép-európai \"gazdasági patriotizmusról\" szóló cikkében.

Szerző(k): Napi.hu
02.
24.
09:59

Erre készül az MNB

A nem-konvencionális lépések eddig is várhatóak voltak, Nagy Márton MNB-alelnök friss szavaiból a piaci szereplők egyértelmű megerősítést kaphattak ezzel kapcsolatban - kommentált Jobbágy Sándor, a CIB Bank elemzője.

Szerző(k): Napi.hu
12.
15.
21:52

Kissé meglepődtek Londonban az MNB-n

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának keddi közleményéből annyi kiolvasható, hogy az MNB \"valamire készül\", de az egyelőre bizonytalan, hogy a kilátásba helyezett nem konvencionális intézkedések a jelenlegi monetáris eszköztár módosítását, vagy teljesen új módszereket jelentenek-e.

Szerző(k): Inforádió
09.
26.
09:02

Besült a csodafegyver - Mi lesz most az árfolyammal?

Az exportorientált gazdaságok csodafegyvere, az árfolyam leértékelése nem működik 2008 óta. Az unortodoxia pedig falakba ütközhet - véli két befektetési bank csapata.

Szerző(k): Napi.hu
08.
11.
12:30

Azonos-e Orbán önmagával? - kérdi a külföldi sajtó

Igazi populista, semmiben sem hisz egy percig sem. A fellépése, a megjelenése minden gesztusa egy igai államférfiról árulkodik. Ezt a két jellemzést emelte ki az Orbán Viktor magyar kormányfőről szóló cikkében a bne IntelliNews havi régiós magazinja.

Szerző(k): Napi.hu
04.
25.
14:55

Mi hiányzik a magyar gazdasági csodából? - Íme, a válaszok

Az unortodoxia árnyalatai címmel kerekasztal-beszélgetésen mutatták be négy vezető közgazdász, Bod Péter Ákos, Csaba László, Mellár Tamás és Muraközy László Akadémiai Kiadónál megjelent köteteit a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében a Millenáris parkban szombaton.

Szerző(k): MTI
10.
28.
09:56

Széthulló Orbán-rendszert vizionál az FT

Orbán Viktor miniszterelnök ugyan elmozdíthatatlanul irányítja országát, ám rendszerén repedések mutatkoznak - írja a Financial Times budapesti tudósítója Magyarország az Orbanomics költségeivel küszködik című cikkében.

Szerző(k): Napi.hu