utazás

04.
19.
14:33

Súlyos büntetés vár a karantént megsértő beutazókra Franciaországban

Franciaországban jelentős pénzbüntetést kell fizetnie azoknak a Brazíliából, Argentínából, Chiléből vagy a Dél-Afrikai Köztársaságból beutazóknak, akik nem tartják be a koronavírus-járvány miatti hatósági karantént - közölte hétfőn a kormányszóvivő az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
16.
07:30

Bankkártyások figyelmébe: rengeteg ajándékot és kedvezményt adnak most a bankok

A legjobb bankkártyákkal most már nem csak vásárolni és készpénzt felvenni lehet, de számtalan más szolgáltatás is kapcsolódik hozzájuk: ingyen lehet velük fogyasztani a repülőtéri váróteremben, nem kell sorban állni a koncertek előtt vagy a repülőtéren, sőt akár a magazinok, újságok olvasása is ingyenessé válik.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
13.
23:05

Franciaország felfüggesztette a légi közlekedést Brazíliával

A koronavírus fertőzőbb brazil variánsától tartva a francia kormány "újabb utasításig" felfüggesztette a légi közlekedést Brazíliával - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
11.
07:21

Van, ahol már a járvány utáni repülésre készülnek

Az Emirates légitársaság sétarepüléssel ünnepelte az Egyesült Arab Emírségek oltási programját.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
10.
13:21

Félmilliárdot költ utazásszervezésre az MCCA

A Mauri Utazási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végezhet utazásszervezést a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCCA) részére, nettó 500 millió forint keretösszeg erejéig.

Szerző(k): Németh Géza
04.
04.
13:46

Visszatérhet a beutazási szabályozás a brit határnyitással

A közlekedési lámpákhoz hasonló színkódos rendszer bevezetését tervezi a brit kormány annak meghatározására, hogy a koronavírus-járvány miatt jelenleg tiltott külföldi utazások újbóli engedélyezése után a britek mely országokat kereshetik fel a hazatérés utáni karanténkötelezettség nélkül - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
02.
22:04

Koronavírus: a beoltottak szabadabban utazhatnak az USA-ban

Azok az amerikaiak, akik az Egyesült Államokban alkalmazott Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcinák esetében mindkét, a Johnson and Johnson esetében pedig a szükséges egy dózist megkapták, mostantól anélkül is utazhatnak az országban, hogy előtte tesztelték volna őket, vagy utána karanténba kellene vonulniuk - jelentette be pénteken friss iránymutatásában az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
01.
20:30

A szerbek már csomagolhatnak a nyaralásra

A szerb és a görög kormány megállapodása érdekében már májusban beutazhatnak a szerb állampolgárok Görögországba, igaz, némi kerülőutat kell vállalniuk.

Szerző(k): Barabás Júlia
03.
31.
08:03

Plusz két napot kaptak a MÁV- és Volán-bérletek

A szokásosnál két nappal tovább, április 7-ig érvényesek a MÁV-Start és a Volánbusz járataira megváltott márciusi bérletek.

Szerző(k): Csernátony Csaba
03.
30.
19:22

Új főnöke van a budapesti reptérnek

Március végén lesz a változás a Budapest Airportnál.

Szerző(k): Rácz Gergő