választás

05.
06.
18:33

Bevihetik az erdőbe Franciaországot a fiatalok

Marine Le Pen, a franciaországi radikális jobboldal vezére érezhetően népszerűbb ma a fiatal választók körében, mint az előző, 2017-es elnökválasztás idején, miközben pártját, a Nemzeti Gyűlést idősebb támogatói sem hagyták el.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
06.
10:16

A miniszterelnököt segíti, nem indul a választáson az ismert fideszes politikus

Újabb ismert fideszesről, Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselőről derült ki, hogy várhatóan nem indul egyéniben. Helyette Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadója lehet, aki az előző kampányban froclizta.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
05.
10:32

Talán megússzák az országszakadást a britek

A Savanta Comres/The Scotsman közvélemény-kutatása szerint Skócia fő függetlenségpártja valószínűleg nem szerez teljes többséget a csütörtöki parlamenti választásokon, ami csapást jelent az Egyesült Királyságtól való elszakadásról szóló népszavazás kiírására irányuló reményeire.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
05.
08:59

"Nézze meg a tévében, fáradtnak néz ki, pihenésre lenne szüksége"

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke elvesztheti a jövő évi választásokat, már amennyiben úgy dönt, hogy a 2022-t követő négy évet pihenéssel akarja tölteni - véli egy neves amerikai szakértő, a magyar közjogi viszonyok jó ismerője.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
15:11

A brexit fekete napja lehet a csütörtök

Skóciában a lakosság nagyjából fele-fele arányban megosztott abban a kérdésben, hogy ki kellene-e válnia az országnak az Egyesült Királyságból vagy sem. Az átlag azonban szokás szerint eltakarja, mekkora a különbség a különböző korcsoportok álláspontja között.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
06:40

Merkel után is nő vezetheti Németországot

Egy friss felmérés szerint most a Zöldeknek van a legnagyobb esélyük arra, hogy Angela Merkel utódját adják, ez pedig nem csak a CDU/CSU pártszövetség kormányzásának végét jelentheti, hanem egy erőteljes környezetvédelmi fordulatot is hozhat – írja a Bloombergre hivatkozva a Portfolio.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
30.
07:03

Joe Biden első 100 napja kényszerpálya és sikertörténet

Joe Biden elnökként, ha a címlapokra nem is került botrányaival, nagy horderejű lépéseivel, a nézettségi mutatói is rosszabbak, mint Donald Trumpé, cserébe népszerűsége magasabb, gazdasági eredményei felülmúlták a várakozásokat. Már beígérte a gazdagok megadóztatását, hatalmas és drága zöldprogramot hirdetett, és még Magyarországnak is fájdalmas tervvel állt elő. Egyelőre a biztos úton jár, de nagy tervekről beszél. Első 100 napja eddig siker, de kérdéses, mennyire jön még meg a bátorsága.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
25.
20:57

Exit poll: az eddig kormányzó szocialisták nyertek Albániában

Az eddig is kormányzó szocialisták nyerték Albániában a parlamenti választásokat az exit pollok alapján - írja az Euronews.

Szerző(k): Szász Péter
04.
25.
14:45

Vezetnek a Zöldek Németországban a közvélemény-kutatások szerint

Ismét átvették az első helyet a Zöldek a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségétől a pártok népszerűségi rangsorában Németországban - írja az MTI több felmérés eredményei alapján.

Szerző(k): Szász Péter
04.
20.
07:56

A CDU Armin Laschet pártelnököt javasolja kancellárnak

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) szövetségi választmánya nagy többséggel állást foglalt amellett, hogy Armin Laschet pártelnök, észak-rajna-vesztfáliai miniszterelnök legyen a CDU és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltje a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson - közölték kedden Berlinben.

Szerző(k): Szász Péter