választás_2022

10.
18.
11:05

Nagy a visszhangja az előválasztásnak a külföldi médiában

Márki-Zay Péter előválasztási győzelme erőteljesen átütötte a nyugati média ingerküszöbét, a sajtóorgánumok azt emelik ki, hogy váratlanul győzött, konzervatívként egy liberális-balközép többségű koalíció élére állt és szinte anyagi források, gazdasági háttér nélkül érte el a sikerét. A Financial Timesnak az ellenzéki pártokhoz való viszonyáról beszélt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
17.
22:28

Előválasztás: megérkezett a végeredmény

Szombaton este 22 óra után lezárult az ellenzéki előválasztás második fordulója. Összesen 662 016 vettek részt a szavazáson, amelyet Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje nyert meg Dobrev Klárával, a DK jelöltjével szemben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
17.
18:18

Az összes multiplex és művész mozi is játszhatja Gyurcsány-filmet

Művészfilmként kategorizálta a médiahatóság az Elk*rtuk című játékfilmet - írja az MTI.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
17.
14:58

Orbán Viktor reagált arra, hogy folytatná-e köztársasági elnökként

“Fake news, nem foglalkozunk vele” - reagált a miniszterelnök sajtófőnöke az atv.hu-nak arra a ma megjelent cikkre: Orbán Viktor azt mérlegeli, hogy ő legyen Áder János után az új köztársasági elnök.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
17.
14:21

Márki-Zay tarol a fővárosban, vidéken Dobrev vezet - itt vannak az előválasztás korai eredményei

Zajlik a szavazatszámlálás az ellenzéki előválasztáson. Vasárnap 19 óra után tizenkét budapesti körzet és tizenkét megye eredményét hozták nyilvánosságra, így mintegy 100 ezer szavazatot megszámláltak. Az összesített állás szerint Dobrev Klára, a DK jelöltje előtt jelentősen elhúzott Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom civil jelöltje. Stabilizálódni látszik, hogy előbbi körülbelül 40, utóbbi 60 százalékon áll.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
17.
08:35

Rekordrészvétellel zárult az előválasztás

Gigantikus rekordrészvétellel zárult az első magyar országos előválasztás. Dobrev Klára és Márki-Zay Péter között többen akartak dönteni, mint ahányan az ellenzék közös egyéni képviselőjelöltjeiről voksoltak az első fordulóban - írta a Telex.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
13.
17:01

Pénzeső várja év végén a nyugdíjasokat

A következő hónapokban több mint 1000 milliárdos juttatás, ezen belül 340 milliárd forint kerül az idősebb korosztályhoz a kormányzati intézkedések következtében. Egy szakértő szerint mindez komolyabb fogyasztási sokkot okoz, ami a vártnál súlyosabb döntésekre késztetheti a jegybankot.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
11.
18:14

Az ITM már módosítaná a vendéglátósokat sújtó rendeletet

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezte a képesítési követelmények rendeletének módosítását - közölte a minisztérium az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
08.
11:29

Előválasztás: kétszereplősre szűkült a miniszterelnök-jelölti verseny

Karácsony Gergely pénteken visszalépett Márki-Zay Péter javára az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson, így Márki-Zayra és Dobrev Klárára lehet szavazni a vasárnap kezdődő második fordulóban.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
07.
15:44

Előválasztás: a Momentum beállt Márki-Zay mögé

A Momentum Márki-Zay Pétert támogatja az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként az előválasztás második fordulójában. Ő az, aki új arcként képes a legtöbb embert maga mellé állítani, és akiben bízni tudnak, hogy a legnagyobb eséllyel lesz képes legyőzni Orbán Viktort - jelentette be Fekete-Győr András pártelnök a 444.hu híre szerint.

Szerző(k): Domokos Erika