választás_2022

10.
23.
18:09

Orbán Viktor új harcra készül, Márki-Zay szerint a magyaroknak most is elege van

Október 23-án, az 1956-os forradalom évfordulóján Orbán Viktor miniszterelnök a békemeneten, az ellenzéki összefogás pedig saját rendezvényén a Hősök terén ünnepelt. Míg a regnáló kormányfő szerint a baloldalt úgy kell legyőzni, ahogy a kommunistákat, mert különben elveszik a rezsicsökkentés, a gazdasági reformok helyett adóemelések jönnek, addig Márki-Zay Péter újdonsült miniszterelnök-jelölt szerint olyan országot akarunk, ahol fejlődünk, ahol digitális oktatás és szabad tankönyvválasztás van, az önkormányzatok szabadok, ahol az állam nem uralkodik. Kezdenek kirajzolódni az oldalak gazdasági kampánytémái is, az ideológiai viták mögött.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
22.
17:28

Elbukott a kormány egyik népszavazási kérdése

A Kúria az emberi méltóság védelme mellett kiállva megtagadta a kormány egyik népszavazási kérdésének hitelesítését - adta hírül a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet, amely a kormány mind az öt - parlamenti választásokra időzített - népszavazási kérdését megtámadta a Kúrián. A legfőbb bírói fórum elsőként arról a kérdésről döntött, amely így szól: „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek a nemátalakító kezelések?”

Szerző(k): Domokos Erika
10.
18.
11:05

Nagy a visszhangja az előválasztásnak a külföldi médiában

Márki-Zay Péter előválasztási győzelme erőteljesen átütötte a nyugati média ingerküszöbét, a sajtóorgánumok azt emelik ki, hogy váratlanul győzött, konzervatívként egy liberális-balközép többségű koalíció élére állt és szinte anyagi források, gazdasági háttér nélkül érte el a sikerét. A Financial Timesnak az ellenzéki pártokhoz való viszonyáról beszélt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
17.
22:28

Előválasztás: megérkezett a végeredmény

Szombaton este 22 óra után lezárult az ellenzéki előválasztás második fordulója. Összesen 662 016 vettek részt a szavazáson, amelyet Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje nyert meg Dobrev Klárával, a DK jelöltjével szemben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
17.
18:18

Az összes multiplex és művész mozi is játszhatja Gyurcsány-filmet

Művészfilmként kategorizálta a médiahatóság az Elk*rtuk című játékfilmet - írja az MTI.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
17.
14:58

Orbán Viktor reagált arra, hogy folytatná-e köztársasági elnökként

“Fake news, nem foglalkozunk vele” - reagált a miniszterelnök sajtófőnöke az atv.hu-nak arra a ma megjelent cikkre: Orbán Viktor azt mérlegeli, hogy ő legyen Áder János után az új köztársasági elnök.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
17.
14:21

Márki-Zay tarol a fővárosban, vidéken Dobrev vezet - itt vannak az előválasztás korai eredményei

Zajlik a szavazatszámlálás az ellenzéki előválasztáson. Vasárnap 19 óra után tizenkét budapesti körzet és tizenkét megye eredményét hozták nyilvánosságra, így mintegy 100 ezer szavazatot megszámláltak. Az összesített állás szerint Dobrev Klára, a DK jelöltje előtt jelentősen elhúzott Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom civil jelöltje. Stabilizálódni látszik, hogy előbbi körülbelül 40, utóbbi 60 százalékon áll.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
17.
08:35

Rekordrészvétellel zárult az előválasztás

Gigantikus rekordrészvétellel zárult az első magyar országos előválasztás. Dobrev Klára és Márki-Zay Péter között többen akartak dönteni, mint ahányan az ellenzék közös egyéni képviselőjelöltjeiről voksoltak az első fordulóban - írta a Telex.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
13.
17:01

Pénzeső várja év végén a nyugdíjasokat

A következő hónapokban több mint 1000 milliárdos juttatás, ezen belül 340 milliárd forint kerül az idősebb korosztályhoz a kormányzati intézkedések következtében. Egy szakértő szerint mindez komolyabb fogyasztási sokkot okoz, ami a vártnál súlyosabb döntésekre késztetheti a jegybankot.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
11.
18:14

Az ITM már módosítaná a vendéglátósokat sújtó rendeletet

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezte a képesítési követelmények rendeletének módosítását - közölte a minisztérium az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika