válság

05.
11.
17:00

A 2019-es szinthez is vért kell izzadni

Az április 24-i terasznyitás előtt 40 százalékos mínusszal mentek a vendéglők, az elviteles rendjükben. A veszteség 600 milliárdnál tart a korlátozások időszakát nézve, de ez az összeg még növekedni fog, hiszen a terasznyitás és a védettségi igazolványos rendszer csak csonka piacot hozhat. A járvány nem múlt el, így csak 2022-ben lehet majd 2019.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
08.
22:18

Kemény küzdelem jön, függetlenségpártiak szereztek többséget a skót parlamentben

A skót választók a függetlenségpárti erőket juttatták többséghez a skóciai parlamentben - mondta szombat este, a csütörtöki skóciai parlamenti választások egyelőre nem hivatalos eredményét összegezve Nicola Sturgeon skót miniszterelnök. Hangsúlyozta: a demokrácia alapelvei diktálják ezek után, hogy a skót nép maga dönthessen saját jövőjéről a koronavírus-válság múltával.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
08.
08:19

Jövőre csökkenhetnek a bérterhek

Jövőre folytatódik az adócsökkentés politikája - nyilatkozta Izer Norbert, adóügyekért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
07:10

Sikerrel zárult az EU-csúcs első napja

Az EU tagállamai tízéves programot fogadtak el a munkanélküliség és a szegénység csökkentésére a portói uniós csúcson. "A kötelezettségvállalás kiemelt célokat javasol a foglalkoztatás, az oktatás és a társadalmi befogadás tekintetében. Segíteni fogja Európát abban, hogy megtalálja a helyes utat az új társadalmi, technológiai és gazdasági fejlemények, valamint a koronavírus okozta világjárvány következményei által előidézett átalakulás során+ - mondta Ursula von dr Leyen.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
22:41

Kedvezőtlen adatot közöltek, Biden beszédet mondott

Az új adatok bizonyítják a koronavírus-válság miatt márciusban elfogadott mentőcsomag szükségességét, de több időre van szükség a gazdaság helyreállításához - mondta Joe Biden amerikai elnök pénteken azt követően, hogy - egyes szakértők szerint kiábrándító - foglalkoztatási adatokat közöltek.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
17:57

Munkaerőhiány lassítja a gyors kilábalást az USA-ban

Enyhén, a vártnál sokkal kisebb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma áprilisban az Egyesült Államokban. A munkaadókat valószínűleg a munkaerőhiány akadályozta abban, hogy több embert vegyenek fel, ami megnehezíti a fellendülő kereslet kielégítését a közegészségügyi helyzet gyors javulásával és a masszív kormányzati támogatással párhuzamosan újrainduló gazdaságban - írja a Reutersra hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
05.
23:09

Így látja a hitelminősítő a régiós országok kilátásait

Adósosztályzati szempontból viszonylag jól átvészelték a koronavírus-járvány okozta sokkot Közép- és Kelet-Európa, valamint az egykori szovjet térség gazdaságai, de az osztályzati kilátásokat megterhelték a térség köz- és külső finanszírozási mutatóira gyakorolt járványhatások - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett térségi helyzetértékelésében az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
03.
19:54

Az IMF megdicsérte a magyar kormányt

A magyar kormány gyors és hatékony választ adott a koronavírus-járvány által generált válságra és a jegybank is alapvetően jól vizsgázott. Az oltások gyors üteme más EU-tagállamokhoz képest gyorsabb nyitást is eredményezhet - állapította meg Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországról szóló éves jelentésében, amelyben egy-két kritikát is lehet találni.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
03.
13:01

Az illycaffe megérezte a járványt

Az otthoni kávéfogyasztás jelentős növekedése és a kiskereskedelmi forgalomban elért növekedés ellenére is csökkent a tavalyi járványévben az olasz illycaffe kávékereskedelmi vállalat értékesítési árbevétele a vendéglátó egységek forgalmának a visszaesése miatt.

Szerző(k): Domokos László
04.
29.
18:14

Spanyolországnak nagyon fáj a koronavírus

Spanyolországban több mint 137 ezer munkahely szűnt meg az első negyedévben - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) csütörtöki jelentésében.

Szerző(k): Rácz Gergő