város

05.
06.
20:36

Budapest nulla forint kompenzációt kap

Közzétette a kormány, melyik város mennyi pénzt kap, hogy az iparűzési adó megfelezését kompenzálják. Debrecen a legnagyobb győztes, Budapest a nagy vesztes - írja a hvg.hu.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
11:31

Egyértelmű nem a kormánynak a budapestiektől a Fudan egyetemre

A budapestiek döntő többsége nem ért egyet a fővárosban létesítendő kínai egyetem gondolatával - ez derült ki az Opinio Intézet által készített reprezentatív felmérésből, amelyenek eredményét a Euronews közölte.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
03.
08:30

A járvány meghozta a kerékpáros fordulatot

Míg a koronavírus-járványt megelőzően a szabadidős és turisztikai célú biciklizés lendületes bővülése volt jellemző, tavaly negyedével-harmadával többen pattantak nyeregbe a hétköznapokon. Közben Háromnegyedével többen bicikliztek tavaly a Balatonnál és a Tisza-tónál is - derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából országszerte több mint 100 helyszínen elvégzett kerékpáros forgalomszámlálás adataiból.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
20:49

Promenád épül a Városligetben

Egyedüli ajánlattevőként a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft. építheti meg a városligeti promenád Néprajzi Múzeum és Műcsarnok előtti szakaszát, nettó 1 milliárd 965 millió forintért. A becsült ellenérték kevesebb, 1 milliárd 890 millió forint volt.

Szerző(k): Németh Géza
04.
21.
06:20

Újabb közel hárommilliárdot költenek az új Néprajzi Múzeumra

Az új Néprajzi Múzeum és Látogatóközpont befejező, kiegészítő munkálatait az eredeti építő páros, a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Magyar Építő Zrt. nyerte el, nettó 2 milliárd 811 millió forinttal. A becsült ellenérték 2 milliárd 952 millió forint volt.

Szerző(k): Németh Géza