vásár

05.
04.
15:16

Egy kockás banánhéj okozhatja Boris Johnson vesztét

Boris Johnson elcsúszhat egy banánhéjon, azon, hogy a rendelkezésre álló felújítási keretnél sokkal többet költött Downing Street-i lakása felújítására, a gyanú szerint legalábbis átmenetileg nem a saját pénzéből. Ez azonban a brit miniszterelnök kisebb gondja az ügyben.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
20:08

Bankkártyák: rossz hírt kaptak a CIB, az Erste és az Unicredit ügyfelei

Május elsejétől emelte díjat a CIB, az Erste és az Unicredit is. Vészjósló lehet, hogy utóbbi bank jelezte, meddig tart nála a kártyás vásárlás akciós díjmentességének vége. Változott az OTP kondíciós listája is, de az az új szolgáltatásként megjelenő fizetési kérelem miatt történt - írja az Azénpénzem.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
02.
11:10

Meghódítaná a vásárlókat a "tízperces" cég

Tíz perc alatt viszi ki a megrendelt élelmiszereket a Dija nevű cég, ha pedig kicsúsznak az időből hónapokig ingyen vállalják a házhoz szállítást. A vállalat London után Párizsban és Madridban terjeszkedik, de a cél a globális jelenlét. A Dija csak az egyikre az egyre szaporodó, pár percen belüli élelmiszerkiszállítást biztosító cégeknek.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
01.
19:02

Fájhat a bankok feje a tudatos ügyfelek miatt, éledezik a hitelkártya-piac

Lassan talál magára a hitelkártyapiac a tavalyi sokk után. A bankok egy része már újra értékesíti ezeket a termékeket, de vannak, amelyek még kivárnak. Akciók elvétve vannak, tízezer forintos jóváírással vagy kuponnal kedveskednek az új ügyfeleknek.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
01.
08:08

Így változtak a hazai fizetési szokások a járvány alatt

Eleinte készpénzfelhalmozásba kezdek a magyarok a járvány hatására, majd egyre többen áttértek a bankkártyás vásárlásra. Az átutalások mennyisége is nőtt a pandémia alatt.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
29.
13:16

Örömteli hír jött a diszkontokból - tévedés vagy a "fogyasztói igények változása"?

A 2015-ös palackméret-csökkentés után a Coca-Cola úgy döntött, hogy újra 2 literes kiszerelésben kínálja az üdítőit a diszkontokban. Az 1,25 literes méret is marad, de csak a diszkontokban, a hiper- és szupermarketekben ezek 1 literesek lesznek. Az ok most is ugyanaz, mint 2015-ben: a fogyasztói igények változása.

Szerző(k): Szász Péter
04.
28.
18:55

Megdőlt egy tévhit a műanyag zacskókkal kapcsolatban

Egyre többen cserélik le a bevásárlások alkalmával az egyszer használatos műanyag zacskókat többször is felhasználható verziókra. Szakemberek azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy ez nem feltétlenül jelent környezetbarátabb megoldást. A brit piacon például elképesztő mennyiségben gyártják ezeket a sokszor szintén műanyagot tartalmazó szatyrokat, az emberek viszont csak pár hétig használják őket.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
28.
12:55

Nagyot drágulhat a tojás Magyarországon

A takarmány árának fél éve tartó emelkedése miatt a tojás termelői árának 20 százalék körüli növekedése indokolt - közölte a Magyar Tojásszövetség.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
28.
07:55

Anyák napja: mi várható?

Az anyák napi virágvásárlások átlagos összege 3-5 ezer forint, a slágerlistán szerepelnek a gerberák mellett a rózsák és a cserepesek is.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
27.
08:37

Fideszes javaslat: töredékáron adnák el a vári lakásokat

Hamarosan szavazhat az Országgyűlés arról a javaslatról, amely lehetővé teszi, hogy a budai Várban értékes műemléki ingatlanban lakók kedvezményes áron megvásárolhassák lakásaikat.

Szerző(k): Komócsin Sándor