vásár

06.
03.
11:45

Változtatott a magyar Metro - itt a nyolcpolcos megoldás

Egyre több vásárló keresi az egészséges étrendhez passzoló termékeket a Metróban. A boltlánc "nyolcpolcos" lépést tett.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
03.
10:46

Elszállt az élelmiszerek ára

Bár jónak tűnik az idei gabonatermés, az elmúlt évtized legnagyobb emelkedését mérték májusban a nemzetközi élelmiszerárakban az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szakértői.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
03.
07:32

Megrohamozták a magyar élelmiszerboltokat

Április és május közepe között óriási forgalombővülést könyvelhettek el a élelmiszert árusító üzletek.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
02.
18:33

Júliustól már nem találja meg ezt a terméket a boltok pénztárainál

Tilos lesz forgalomba hozni egyes egyszer használatos műanyagokat július elsejétől - jelentette be Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára. A műanyag zacskóknál differenciált szabályozást vezetnek be, azokat tiltják be, amikből a legtöbb fogyott, jellemzően a pénztáraknál megvásárolhatók. A könnyű műanyag poharakat viszont csak 2023-tól tiltják be.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
02.
15:40

Durva drágulás jön a boltokban júliustól

Július 1-jétől az úgy nevezett SUP – single-use plastics, egyszer használatos műanyag – uniós irányelv hazai jogrendbe ültetését célzó kormányrendelet hatályba lépésével egyidejűleg brutálisan emelkedni fog a boltokban használt nejlon zacskók termékdíja is. Ráadásul egy csomó műanyag terméket betiltanak és kivonnak a forgalomból.

Szerző(k): Molnár Csaba
06.
02.
11:38

Alig vásárolnak a magyarok, nem lesz ennek jó vége

A családi költekezés 2021 első negyedévében nem fel, hanem lefelé húzta a gazdaság mérlegét, nem is kicsit. A háztartások fogyasztási kiadása 3,8 százalékkal csökkent. Nem is nyílhattak nagyobbra a pénztárcák azért sem, hiszen a kirakatok nem akciókat, hanem korlátozásokat hirdető feliratokkal voltak tele.

Szerző(k): Molnár Csaba
06.
02.
09:49

Példát vett a Tescóról az Aldi

Újdonsággal találkozhatnak az Aldi néhány üzletében a brit vásárlók: a boltlánc speciális gyűjtőpontokat telepít 20 üzletében, ahol a nehezen újrahasznosítható, úgynevezett puha műanyagokat adhatják le a vásárlók. A Tesco üzleteiben az újrahasznosító állomások már korábban megjelentek, ezek az idén ezer tonna puha műanyagtól szabadítják meg a környezetet.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
02.
07:35

Késésben van a magyar szamóca

Csak a napokban kerül komolyabb mennyiség a piacokra a magyar szamócából.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
01.
11:59

Nemzetstratégiai vásárlásról döntött a kormány

A kormány nemzetstratégiai jelentőségű összefonódássá nyilvánította az ÉMÁSZ Hálózati Kft.-nek az MVM Energetika Zrt. általi megszerzését.

Szerző(k): Németh Géza
05.
31.
08:00

Nagy változás a Lidl pénztárainál, ennyire még nem lehetett spórolni az áruházláncnál

Már országszerte élessé vált a Lidl Plus hűségprogram, amely egyetlen mobilalkalmazásban egyesíti a törzsvásárlói-, és jutalomprogramok, valamint a fintechmegoldásoknál elterjedt költést-, illetve megtakarítást nyomon követő appok pozitív tulajdonságait. Az alkalmazás nemcsak a spórolásban, a forintok fialtatásában segíthet, hanem vásárlási szokásaink feltérképezésében is. Ezzel ideális választás lehet az európai átlagnál árérzékenyebb magyar vásárlóknak.

Szerző(k): Napi.hu