vásár

06.
30.
11:55

Újabb lépés a magyar Ikeától

A magyar Ikea-áruházak játéksarokjai zárva voltak a járvány megjelenése óta, csütörtökön azonban újra megnyitja azokat a cég.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
30.
10:11

A vásárlókhoz fordult a Tesco

Belépett az egy órán belül élelmiszert házhoz szállító cégek sorába a brit Tesco, az egyelőre tesztjelleggel működő szolgáltatás két várossal bővült. A Tesco vezére szerint még a tanulási fázisban vannak, nem tudják pontosan, mit szeretne a vásárló.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
29.
19:02

Veszélyesek-e a mikrohullámú sütők és melyik a legjobb közülük?

Újabb teszt - ezúttal a mikrohullámú sütőké - bizonyította, hogy érdemes körülnézni vásárlás előtt. A dobogón végzett sütők ára között akár 20-szoros különbség is lehet.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
29.
11:21

Kivételes élelmiszerbolt nyílik Magyarországon

A Penny Markettel együttműködésre lépő futárcég, a Netpincér konkurense, a Wolt is lépéseket tesz az élelmiszer-kiszállítás terén.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
29.
06:40

Összefogott a két nagyágyú - házhoz megy a magyar Penny

Házhoz is lehet rendelni a Penny Marketekből, egyelőre csak néhány budapesti kerületben a Netpincér futárai viszik ki a megrendeléseket. A két cég hosszú távra tervez.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
28.
18:12

Nagy változás jön július 1-től az online vásárlásoknál

Július 1-jén lépnek hatályban az online vásárlásra vonatkozó új uniós adózási szabályok, melynek értelmében az online értékesítések után fizetendő hozzáadottérték-adót (Magyarországon az áfát) az érintetteknek a fogyasztó lakóhelye szerinti országnak kell megfizetniük.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
28.
11:45

Hamarosan (szinte) minden a régi lesz a boltokban

Néhány nap és megszűnik a belső terekben a maszkviselési kötelezettség. A boltokban is, ami nagyszerű, de nem egészen olyan egyszerű. A maszkviselet eltörlése várhatóan jócskán megdobja a vásárlási kedvet. És maszk nélkül talán munkahelynek is vonzóbb a bolt.

Szerző(k): Molnár Csaba
06.
28.
06:20

Kivételes lépés a Decathlontól: betoppant a Tescóba

A Tescóban ezentúl sportszerekkel is találkozhatnak a vásárlók Walesben: egy Tesco-áruházban nyitja meg ugyanis első üzletét a Decathlon Cardiff városában. A lépés azért is érdekes, mert a Decathlon tulajdonosa a francia Mulliez család és az ő kezükben van a Tesco egyik nagy riválisa, az Auchan is. Igaz, a brit piacon az Auchan nem érdekelt.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
26.
11:22

Drágulás: ők Magyarország bajnokai

Az infláció 5 százalék fölé került, részben az üzemanyagok árának emelkedése miatt, de több más termék is jókora drágulást produkált. Toplista a Bukszától egy interaktív adatgrafikán.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
26.
09:09

MediaMarkt: sztártermék született

A kánikula miatt jelentősen megugrott a kereslet a ventilátorok iránt, a MediaMarkt áruházaiban a tavaly értékesített mennyiség tízszerese fogyott eddig júniusban.

Szerző(k): Csernátony Csaba