vásárló

06.
28.
10:33

Eddig elképzelhetetlen hírt kaptak a magyar nyugdíjasok

A román parlament a héten újra elfogadott egy törvénytervezetet, aminek értelmében a következő két évben több mint 60 százalékkal nő az időseknek járó ellátás összege. Ha az árszínvonalat is figyelembe vesszük, ez azt jelentené, hogy jövőre már többet érhet a román nyugdíj, mint a magyar - kalkulált a G7.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
26.
06:10

Bevásárlás nyáron: érdemes körülnézniük a szlovákoknak

Szlovákia lakosainak megéri külföldön vásárolni az elszállt élelmiszerárak miatt, vannak olyan termékek, amelyek ára az uniós átlagnál is magasabb.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
23.
09:36

Nyugdíjemelés: a 2020-as növeléssel is bukhatnak még az idősek

Az inflációarányos nyugdíjemelés miatt csökkenhet a juttatások reálértéke: jelenleg 3,9 százalékon van itthon a pénzromlás, de a jövő évi költségvetésben csak 2,8 százalékos nyugdíjnöveléssel számol a kormány - olvasható ki Farkas András nyugdíjszakértő friss írásából.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
07.
15:33

Óriási sorok az Aldi-üzletek előtt - új helyen próbálkozik a lánc

Megnyitotta első két boltját Kínában is az Aldi, a német áruházlánc azonban olyan piacon próbálkozik, ahol már sokan felsültek. Többek között már a Tesco is feladta ottani tevékenységét.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
11.
07:27

Le kell cserélni a vásárlók könyvét

A személyes adatok fokozottabb védelme miatt rövidesen cserélni kell a vásárlók könyve nyomtatványt, hogy más vásárló ne juthasson hozzá a korábbi bejegyzésekhez kapcsolódó személyes adatokhoz, például névhez, lakcímhez, telefonszámhoz, e-mail címhez - hívta fel a figyelmet a Consumer Protection Contact (CP Contact) fogyasztóvédelmi tanácsadó cég az MTI szerint.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
09.
07:35

A nagypénteki munkaszüneti nap átrendeződést hoz a boltokban

A tavalyinál is erősebb húsvéti forgalomra számítanak az áruházláncok; a vásárlók változatlanul sonkákból, tojásból, kalácsokból és édességekből vesznek jóval többet az átlagosnál, de a kereslet egyre inkább a minőségi termékek felé tolódik - derül ki az MTI által készített körképből.

Szerző(k): Szász Péter
02.
22.
11:28

Brutális létszámzuhanás a magyar boltokban

A tavalyi utolsó negyedévben 38 ezerrel kevesebben dolgoztak a boltokban, mint egy évvel korábban, a teljes létszámot nézve. A négy főnél nagyobb boltosoknál viszont nem csökkent a létszám. A Blokkk.com összehasonlította a mutatókat.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
12.
04.
08:34

Ostrom kezdődött a magyar boltokban - erre számíthatunk

Három hét múlva karácsony: megkezdődött a decemberi boltos hadjárat. És jön a szokásos sorállás is, hiszen sok az elkölthető pénz, és minden boltban kevés az eladó. Elmegy vagy közel ezerkétszáz milliárd a boltokban: az ajándékok nagyját decemberben és a hagyományos üzletekben vesszük. A Black Friday csak egy erős bemelegítés, hiszen a költekezés csúcsa magasan az utolsó hónap lesz - olvasható a blokkk.com előrejelzésében.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
11.
10.
16:04

Nem gondolná, melyik európai ország a nyugdíjasok paradicsoma

A görög válság idején hússzor csökkentették a nyugdíjakat az országban és a kormány újabb hasonló lépésre kényszerülhet, ha a gazdasági növekedés kisebb lesz a reméltnél. A nyugdíjasok azonban megtalálták a módját, hogy a megőrizzék régi életszínvonalukat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
30.
17:20

Ön többet költ 2,16 millió forintnál?

Magyarországon az átlagos vásárlóerő évi 6654 euró (2,16 millió forint), amely 7 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a GfK „Vásárlóerő Európa" tanulmányából.

Szerző(k): Szász Péter