vásárlóerő

09.
23.
07:09

Drágulási hullám a forintgyengülés miatt - kinek fájhat az árfolyamhatás?

Az elhúzódó forintgyengülés kellemetlen mellékhatása, hogy magasabb lesz az importtermékek átvételi ára, ez pedig kisebb-nagyobb mértékben begyűrűzik a végfogyasztói árakba is. Nem utolsósorban a külföldre utazók és az autósok is megérezhetik a következményeket. A Napi.hu utánajárt, mit tapasztalnak az árfolyamhatást elszenvedő vállalkozások.

Szerző(k): K. Kiss Gergely, Szász Péter, Herman Bernadett
07.
06.
13:58

Olcsó Magyarország a szlovákoknak

Ha dél felé indul útnak a pihenésre vágyó szlovákiai polgár, akkor egyre többet ér a pénze, és ez már akkor is igaz, amikor átlépi a határt Magyarország felé.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
28.
10:33

Eddig elképzelhetetlen hírt kaptak a magyar nyugdíjasok

A román parlament a héten újra elfogadott egy törvénytervezetet, aminek értelmében a következő két évben több mint 60 százalékkal nő az időseknek járó ellátás összege. Ha az árszínvonalat is figyelembe vesszük, ez azt jelentené, hogy jövőre már többet érhet a román nyugdíj, mint a magyar - kalkulált a G7.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
23.
09:36

Nyugdíjemelés: a 2020-as növeléssel is bukhatnak még az idősek

Az inflációarányos nyugdíjemelés miatt csökkenhet a juttatások reálértéke: jelenleg 3,9 százalékon van itthon a pénzromlás, de a jövő évi költségvetésben csak 2,8 százalékos nyugdíjnöveléssel számol a kormány - olvasható ki Farkas András nyugdíjszakértő friss írásából.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
04.
08:34

Ostrom kezdődött a magyar boltokban - erre számíthatunk

Három hét múlva karácsony: megkezdődött a decemberi boltos hadjárat. És jön a szokásos sorállás is, hiszen sok az elkölthető pénz, és minden boltban kevés az eladó. Elmegy vagy közel ezerkétszáz milliárd a boltokban: az ajándékok nagyját decemberben és a hagyományos üzletekben vesszük. A Black Friday csak egy erős bemelegítés, hiszen a költekezés csúcsa magasan az utolsó hónap lesz - olvasható a blokkk.com előrejelzésében.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
11.
10.
16:04

Nem gondolná, melyik európai ország a nyugdíjasok paradicsoma

A görög válság idején hússzor csökkentették a nyugdíjakat az országban és a kormány újabb hasonló lépésre kényszerülhet, ha a gazdasági növekedés kisebb lesz a reméltnél. A nyugdíjasok azonban megtalálták a módját, hogy a megőrizzék régi életszínvonalukat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
30.
17:20

Ön többet költ 2,16 millió forintnál?

Magyarországon az átlagos vásárlóerő évi 6654 euró (2,16 millió forint), amely 7 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a GfK „Vásárlóerő Európa" tanulmányából.

Szerző(k): Szász Péter
09.
06.
17:00

Rezsidíjak: különös áresés történt Budapesten

Mintegy 26 európai főváros földgáz és villamos energia végfelhasználói árait hasonlította össze a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) A havonta frissülő lista alapján Budapesten a legolcsóbb a gáz és az egyik legolcsóbb az áram, amennyiben tisztán, euróban mérve hasonlítjuk össze az árakat. Vásárlóerő-paritáson mérve és jövedelemarányosan azonban már nem ilyen rózsás a kép.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
24.
17:57

Több tízezer nyugdíjas duplán rossz helyzetben - egyre hosszabb a lista

Nyugdíjasok tízezrei egyrészt hiába várnak arra, hogy beköltözhessenek egy szociális intézménybe, másrészt ha sikerrel be is kerülnek, korántsem biztos, hogy ki tudják fizetni ellátási költségeit - írja a Népszava. A várakozók száma láthatóan nő.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
28.
17:52

Óriási különbségek az EU-ban - magyar régiók a legszegényebbek között

Magyarországon vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó GDP az uniós átlag 67 százalékát érte el 2016-ban, 1 százalékponttal csökkent 2015-höz képest.

Szerző(k): Domokos Erika