védőoltás

04.
17.
19:25

Orbán Viktor: már 3,25 millió magyart beoltottak

Orbán Viktor szombaton késő délután kiposztolta a "vakcinométert", amely szerint már 3,25 millió honfitársunk már be van oltva.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
18:38

Egyes ráktípusokban szenvedőknek nem jelent védelmet az oltás

A vérrákokban, csontvelőrákban vagy nyirokcsomórákban szenvedők testében nem biztos, hogy antitestek jelennek meg az oltást követően - idézi a MedicalXpress-ben megjelent friss kutatás eredméyneit az Infostart.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
16:59

Szlávik: A halottak száma nem a kellő mértékben csökken

Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz. Nem lehet nyájimmunitásról beszélni, amíg a lakosság 80-90 százaléka nincs beoltva - figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában, amit az MTI szemlézett.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
14:43

Koronavírus: zavar támadhatott az oltási rendben

Úgy tűnik, nincs minden teljesen rendben az orvosok oltási fegyelmével, többek között az oltások közötti időtartamok betartásával, vagy egyazon vakcina alkalmazásával, legalábbis ezt sejteti az OGYÉI április 9-n megjelent, az oltási rend betartására figyelmeztető közleménye - írja a Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó Facebook-oldalt szerkesztő Dobson Szabolcs.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
16.
07:59

Kevés lehet a második Pfizer-oltás, a cég elárulta, mikor lehet szükség újabb adagra

Valószínűleg szükség lesz egy harmadik oltásra is a Pfizer koronavírus-vakcinájából a védettség kialakulásához, hosszabb távon pedig lehet, hogy évente kell majd oltatni – ezeket a megállapításokat a Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla tette április elsején egy online beszélgetésben, de a beszélgetés részleteit csak most csütörtökön közölte a CNBC.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
11.
12:35

Koronavírus: így zárult a külföldiek rohama a szerbiai oltásért

A szerb kormány hétvégi tájékoztatása szerint eddig 53 ezer külföldi kapott oltást Szerbiában. Többségük Észak-Macedóniából, Bosznia-Hercegovinából ás Montenegróból érkezett, de voltak, akik Ausztriából, Magyarországról vagy Olaszországból mentek át - írta a 444.hu a Magyar Szó és az ORF hírére hivatkozva.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
11.
11:21

Koronavírus: így kerültek ki az idősek az "erkölcsi törvény" hatálya alól Magyarországon

Orbán Viktor szerint "erkölcsi törvény" a kormány számára, hogy a nyitáshoz 2,5 millió magyar legalább egy oltással rendelkezzen, amikorra a miniszterelnök szerint, elvileg minden regisztrált 65 év felettit beoltottak. Ez nem teljesült, mégis jött a lazítás, és nincs már szó erkölcsi törvényről sem. Nemzetközi összehasonlításban kiderül, Magyarországon a legidősebbeknek, a 80 év felettieknek lényegesen kevésbé sikerült legalább egy oltást adni - olvasható a szabadeuropa.hu összeállításában.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
07.
16:35

Koronavírus: a gyerekek oltása nélkül nem lesz nyájimmunitás

Gyermekkorban eddig általában enyhe légúti tünetekkel, vagy tünetmentesen zajlott le a koronavírius-fertőzés és kevésbé volt valószínű, hogy kórházi kezelésre szoruljanak a betegek. A járvány további terjedéséhez azonban hozzájárulnak, a posztcovid tünetek őket is értintik, ráadásul nélkül a nyájimmunitás sem érhető el. A gyermekek Covid-19 elleni oltását illetően azonban a szakemberek véleménye korántsem egyértelmű és egybehangzó - hívja fel a figyelmet a Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE).

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
07.
13:50

A magyarok többsége jelenleg inkább nem támogatja az oltás miatti kiváltságokat

A védettségi igazolással járó előnyökkel kapcsolatban a magyarok még mindig megosztottak, egy friss felmérés szerint nincs többségi támogatása annak, hogy az éttermekben és a szálláshelyeken csak a koronavírus ellen beoltottakat, illetve a fertőzésen átesetteket fogadják.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
06.
19:44

Koronavírus: megjelent a nyitásról szóló jogszabály

Megjelent a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló jogszabály kedden a Magyar Közlönyben.

Szerző(k): Szepesi Anita