védőoltás

05.
16.
15:04

Koronavírus: jó hír érkezett Németországból

Tovább lassult az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) terjedése Németországban, a vírus okozta betegség (Covid-19) elleni oltás elfogadottsága pedig emelkedett a hét végén közölt adatok szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
14:54

Koronavírus: meglepetést okozott a horvátországi bejelentés

Horvátország szombattól május 31-ig meghosszabbította az érvényben lévő országos járványügyi intézkedéseket - derült ki a válságstáb pénteki sajtótájékoztatóján. A vendéglátósok arra számítottak, hogy néhány megyében, ahol azt a járványhelyzet megengedi, engedélyezni fogják a beltéri kiszolgálást.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
13.
11:16

Gulyás Gergely: pünkösd után elérjük az ötmillió oltottat, jöhetnek a lakodalmak május 28-tól

Május 26-28-a körül elérjük az ötmillió beoltottat, az ehhez kapcsolódó további enyhítésekről a kormány jövő héten tárgyal és dönt. Lakodalmat május 28-tól már biztosan lehet tartani, s május végén valószínűleg a korlátozások nagy része megszűnik. A bértámogatások kifizetése halad, 87 milliárd forintot igényeltek eddig a vállalkozások, amiből 86 milliárdot már folyósítottak - jelentette be Gulyás Geregely kancelláriaminiszter a mai kormányinfón.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
13.
07:54

Megjött az engedély, újabb korosztályt kezdenek el oltani

Az amerikai hatóságok jóváhagyták a Pfizer Covid-19 elleni védőoltását a 12-16 éves korosztály számára is. Mától már oltják is a tiniket.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
13.
07:00

Koronavírus: megjöttek a friss adatok a világból

A világon 160 079 845 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 326 911 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli összesítése szerint.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
09.
07:40

Rohamtempóban oltanak a bukaresti oltási maratonon

Percenként öt ember kapta meg a koronvírus elleni oltás első adagját a bukaresti oltási maraton első 24 órájában - jelentette be szombat délután közösségi oldalán Florin Citu román miniszterelnök az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
08.
21:38

Vakcinaregisztráció: elmaradt a roham, tízből négy 16-18 év közötti jelentkezett oltásra

Az oltási munkacsoport vezetője szerint 60 ezer fiatal regisztrált péntek éjfélig a 16-18 éveseknek meghirdetett oltási akcióra - derül ki az RTL Híradóból. Az MTI információ szerint 84 ezren jelentkeztek.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
30.
14:55

Új fejlemény a vakcinaregisztrációval kapcsolatban

Mostantól már a 16 és 18 év közötti fiatalokat is lehet regisztrálni az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A 16-18 évesek oltása május 10. után kezdődik majd Pfizer-vakcinával. Az oltás a 16. életévet betöltött fiatalnak adható. Az oltás részleteiről és annak pontos időpontjáról a későbbiekben adnak tájékoztatást a koronavirus.gov.hu-n megjelent közlemény szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
30.
10:09

Pfizer-oltás: összeomlott az oldal, ahol időpontot lehetne foglalni

Jelenleg nem elérhető az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér honlapja, Hibaüzenet fogadja az odalátogatókat - figyelt fel rá a népszava.hu. Ez az az oldal, ahol időpontot lehet foglalni a koronavírus-fertőzés elleni vakcina beadására. A rendszer azután omlott össze, hogy kiderült: már nemcsak Sinopharm- és AstraZeneca-, hanem Pfizer-vakcinért is lehet jelentkezni.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
30.
07:27

Rendkívüli oltási akció: Pfizerre is lehet regisztrálni pénteken

Rendkívüli oltási akció lesz ma: a Sinopharm mellett az oltásra regisztráltak a Pfizer vakcinájára is foglalhatnak időpontot a kórházi oltópontokra az Országos Oltási Munkacsoport döntése értelmében - értesült az Origo.

Szerző(k): K. Kiss Gergely