védőoltás

04.
27.
15:05

Oltják a dolgozókat a Richterben is

Covid-19 elleni oltási lehetőséget kínál a Richter Gedeon Nyrt. a magyarországi munkavállalói számára, miután az Oltási Bizottság döntése alapján lehetőség nyílt a cég dolgozóinak soron kívüli oltására Sinopharm vakcinával - adta hírül a társaság.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
23.
12:38

Müller Cecília: A mai naptól elrendelem a tömeges oltást

Az oltás további gyorsítása érdekében Müller Cecília országos tisztifőorvos a mai naptól elrendelte a tömeges oltást. Az oltás gyorsítását az érkező 600 ezer adag Sinopharm vakcina teszi lehetővé. Mától minden eddig, oltásra regisztrált személy számára elérhető az online oltási időpont foglalási rendszer - hangzott el az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
22.
12:58

Szlávik: Van egy két dolog, ami aggasztó

Nagyjából kétszer annyi beoltottra lenne szükség, mint ahányan eddig oltásra regisztráltak - derül ki Szlávik János infektológus Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elhangzott szavaiból. A Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szerint nehéz megmondani, hogy túl vagyunk-e a nehezén, hiszen van egy-két dolog, ami aggasztó.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
22.
07:09

Vallottak a magyarok: legyen kötelező a koronavírus elleni oltás?

Noha jól halad az oltási kampány, az eddigi 4,3 millió regisztrálttal nem érhető el a nyájimmunitás. Egyes szakértők a Covid-oltás kötelezővé tétele mellett voksolnak, a kormány az önkéntességet hangsúlyozza. A Pulzus Kutató legfrissebb, a Napi.hu megbízásából készített közvéleménykutatása a lakosság teljes megosztottságát tükrözi. A felmérés eredménye szerint a válaszolók 38 százaléka állt ki az oltás kötelezővé tétele mellett, mondván, ez egy csapásra véget vetne a járványnak. Ezzel szemben 41 százalék elutasította ezt, mivel szerintük emiatt még többen mondanának nemet a vakcinára.

Szerző(k): Szepesi Anita