védőoltás

05.
25.
09:08

Koronavírus: tovább enyhül a járvány Magyarországon, 21 beteg elhunyt

Keddre virradóra 164 új fertőzöttet azonosítottak, 21 beteg elhunyt a koronavirus.gov.hu oldal adatai szerint. Az elmúlt napon a mintavételek száma 6368-cal nőtt, a tesztek 2,58 százaléka bizonyult pozitívnak. A beadott oltások száma egy nap alatt 63841-gyel nőtt.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
23.
14:03

Indiai mutáns: két vakcina is véd ellene, jó hírt közölt a hatóság

A Pfizer és az AstraZeneca mindkét dózisának felvétele megfelelő védelmet jelenthet a koronavírus indiai variánsával (B.1.617.2) szemben az Angol Közegészségügyi Hatóság (PHE) legújabb tanulmánya szerint. Vagyis nem alakul ki tünetekkel járó megbetegedés - idézi a jelentést a 444.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
23.
10:09

Veszélyes döntésre kényszeríti a kormány a nyugdíjasokat

A magyar emberek hiába akarják, a magyar kormánynak mégsem kell a Pfizer vakcina, az Európai Unió 27 tagországából egyedül Magyarország nem kér többet az Unió közös beszerzéséből. Mindez azért is érdekes, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy a Pfizer hatékonyabb (főleg az idősebb és betegebb korosztálynál) és olcsóbb, mint a Sinopharm oltóanyaga - írja a lépés ellen tiltakozó közleményében a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Fóruma (NYUSZET).

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
21.
10:10

Virológus: Óriási különbségek vannak a vakcinák között

Óriási különbség van a vakcinák között, nem mindegyik ugyanolyan jó, ezt mindenki tudja, aki egy kicsit is megért a vakcinák működéséből – mondta Duda Ernő virológus a Kommcast Extra című műsorban a hvg.hu szemléje szerint. Duda szerint kizárólag az emberi hülyeségen múlik, mikor lesz vége a járványnak.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
20.
15:59

Pfizer-vakcina: egyedül Magyarország marad ki a közös rendelésből az EU-ban

Egyedül a magyar kormány jelezte az összes tagállam közül, hogy nem kíván részt venni az EU újabb Pfizer-rendelési keretszerződésében – jelentette be egy EU-szóvivő a Reuters csütörtök déli tudósítása szerint. Az információ éppen azzal párhuzamosan hangzott el, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón szintén bejelentette, hogy nem rendelünk több Pfizer/BioNtech vakcinát.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
20.
11:54

Rosszullét oltás után, igazolatlan hiányzással: ezt teheti a szorult helyzetbe került dolgozó

Több vállalatnál már egy, vagy két fizetett szabadnappal jutalmazzák azokat a dolgozókat, akik beoltatják magukat koronavírus ellen. Lapunk azonban tud olyan cégről is, ahol a munkáltató minimális méltányosságot sem mutatott a vakcináció megpróbáltatásai iránt. Mit tehet a munkavállaló akkor, ha oltás után rosszul lesz - miközben még az orvos sem írja ki - ám a főnöke bünteti azért, mert nem igazolja távollétét?

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
19.
10:03

Koronavírus: nagyon jó hírt közölt Szlávik János

A járványügyi helyzet rendkívüli mértékben javul, nagyban csökken az aktív fertőzöttek száma, és a kórházak intenzív osztályain is kevesen vannak - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa szerdán a köztévén

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
16.
15:04

Koronavírus: jó hír érkezett Németországból

Tovább lassult az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) terjedése Németországban, a vírus okozta betegség (Covid-19) elleni oltás elfogadottsága pedig emelkedett a hét végén közölt adatok szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
14:54

Koronavírus: meglepetést okozott a horvátországi bejelentés

Horvátország szombattól május 31-ig meghosszabbította az érvényben lévő országos járványügyi intézkedéseket - derült ki a válságstáb pénteki sajtótájékoztatóján. A vendéglátósok arra számítottak, hogy néhány megyében, ahol azt a járványhelyzet megengedi, engedélyezni fogják a beltéri kiszolgálást.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
13.
11:16

Gulyás Gergely: pünkösd után elérjük az ötmillió oltottat, jöhetnek a lakodalmak május 28-tól

Május 26-28-a körül elérjük az ötmillió beoltottat, az ehhez kapcsolódó további enyhítésekről a kormány jövő héten tárgyal és dönt. Lakodalmat május 28-tól már biztosan lehet tartani, s május végén valószínűleg a korlátozások nagy része megszűnik. A bértámogatások kifizetése halad, 87 milliárd forintot igényeltek eddig a vállalkozások, amiből 86 milliárdot már folyósítottak - jelentette be Gulyás Geregely kancelláriaminiszter a mai kormányinfón.

Szerző(k): Szepesi Anita