védettségi_igazolvány

06.
13.
08:15

Ez várhat azokra, akik nem vették fel a második oltást

Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki kormányinfón beszélt arról, hogy érvénytelenítik azoknak a védettségi igazolványát, akik nem veszik fel a második oltásukat. Az azonban még nem derült ki, pontosan mikortól törlik az érintetteket a nyilvántartásból, illetve, hogy ezt a szolgáltatók hogyan tudják ellenőrizni - derült ki az RTL Híradóból.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
11.
19:53

Kiderült, nem elég a védettségi igazolvány az ukrán határ átlépéséhez

Angol nyelvű oltási igazolás és „Covid-biztosítás” is kell a belépéshez Ukrajnába - derül ki az ATV Híradó riportjából.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
10.
18:24

Németország is bevezet egy védettségi igazolást

Bevezetik Németországban az okostelefonra fejlesztett védettségi igazolást, amellyel az Európai Unió teljes területén tanúsítható a védettség a koronavírus által okozott betegségtől - jelentették be csütörtökön Berlinben.

Szerző(k): Szász Péter
06.
10.
11:03

Kormányinfó: kiderült, kiktől veszik el a védettségi igazolványt (frissítve)

A csütörtöki kormányinfón Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy indul a 12 év felettiek oltása Magyarországon is, azoktól pedig elveszik a védettségi igazolást, akik nem veszik fel a második koronavírus elleni oltást. Új nemzeti konzultáció is indul. Tíznapos rendkívüli fizetett szabadságot kapnak azok, akik részt vettek a járvány elleni védekezésben.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
07.
09:14

Nem pörög a kondizás a karantén után

A fitnesztermekbe a májusi újranyitást követően a járványhelyzet előtti - 2019-es, 2020. januári - adatokhoz képest a vendégeknek csupán 30-60 százaléka tért vissza, az arányok régiónként változnak - mondta Nyárasdi Zsolt, a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetségének (MAFORSZ) elnöke az MTI-nek.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
06.
09:31

Egyelőre ezekbe az országokba jó a magyar védettségi igazolvány

Könnyebben utazhatnak a magyarok már a világ 12 országába a hazai védettségi igazolványokkal. A lista bővül, ahogy Szijjártó Péter külügyminiszter új megállapodásokat köt, valamint az uniós közös védettségi igazolás is megnyit új lehetőséget az utazni vágyók előtt.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
05.
12:51

Itt a bejelentés: új országba utazhatunk igazolvánnyal

Ciprussal is megállapodott Magyarország, hogy védettségi igazolvánnyal rendelkező állampolgáraik teszt- és karanténkötelezettség nélkül léphetnek be az országokba - jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebookon.

Szerző(k): Szász Péter
06.
03.
18:52

Kiskaput találtak a védettségi igazolványoknál

Egy kiskapu miatt úgy is meg lehet szerezni a védettségi igazolványt, hogy valaki se oltást nem kapott, se beteg nem volt - derül ki az RTL Híradó összeállításából.

Szerző(k): Szász Péter
06.
02.
20:36

A Balatonnál nyaralna? Ennek a hírnek örülni fog

A zárt fürdőkkel ellentétben nem kell védettségi igazolvány a fizetős strandokon sehol az országban. Nem kötelező a távolságtartás sem, de csak annyi látogatót engedhetnek be, hogy átlagosan 10 négyzetméter jusson mindenkire - hangzott el az ATV Híradóban.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
31.
12:49

Rákérdezhet-e a főnök az oltásra? Továbbra sem egyértelmű a válasz

A munkáltatók számára egyre sürgetőbb kérdés, hogy megkérdezhetik-e a munkavállalóktól, hogy beoltották-e őket, megtehetik-e, hogy csak a beoltott alkalmazottakat engedik vissza az irodába, vagy biztosíthatnak-e extra fizetett szabadnapokat azoknak, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Az adatvédelmi hatóság iránymutatása a legtöbb kérdésre továbbra sem egyértelmű – foglalják össze a Taylor Wessing nemzetközi ügyvédi iroda budapesti adatvédelmi szakértői.

Szerző(k): Szepesi Anita