vény

06.
16.
06:20

Eltűntek a patikákból a magyarok


A kimagasló márciusi forgalom után áprilisban több mint 11 százalékkal zuhant a támogatott vényköteles gyógyszerek forgalma. Éves szinten azonban 5,5 százalékos bővülésről árulkodnak az adatok.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
12.
09:09

Koronavírus: ezeket a gyógyszereket kapkodják most a magyarok

Márciusban az elmúlt 12 hónapot figyelembe véve rekordot döntött 51 milliárd forinttal a támogatott vényköteles gyógyszerek patikai forgalma, az előző év márciusához képest azonban 14, 3 százalékos a visszaesés. Az árbevétel az előző hónaphoz képest 16 százalékkal nőtt, a patikák jövedelmezősége azonban stagnál. Márciusban először jelent meg a támogatott vényköteles körben a Covid-19 tüneteit enyhítő favipiravir, amiből 37 ezer dobozzal fogyott.

Szerző(k): Szepesi Anita
07.
22.
14:33

Álhír, hogy augusztus 1-től megváltozik az állatorvosi vényírás

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) értesülései szerint egy, a napokban terjedő álhír értelmében augusztus 1-től megváltozik az állatorvosi vényírás, és bevezetik az elektronikus állatorvosi vényeket Magyarországon.

Szerző(k): Szász Péter
05.
01.
12:21

Népszerű gyógyszerek lettek receptesek

Az elmúlt időszakban milliós számban eladott ibuproféntartalmú gyógyszerek péntektől receptkötelesek lettek.

Szerző(k): Csernátony Csaba
02.
20.
15:28

Sztárgyógyszerek lesznek receptkötelesek májustól

Szerdától kikerült a receptköteles tabletták köréből az egyik legnépszerűbb magyar fájdalomcsillapitó, az Algopyrin és több más azonos hatóanyagú gyógyszer. Májustól receptkötelessé válik viszont több, szintén láz- és fájdalomcsillapításra használt készítmény.

Szerző(k): Csernátony Csaba
12.
14.
15:26

Emmi: változik a receptek kiváltása

Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása jövőre az elektronikus meghatalmazás lehetőségével. A meghatalmazást és a törvényes képviseletet bármely kormányablakban és a lakossági portálon online is lehet rögzíteni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel. A jövő év elejétől a magánegészségügyi szolgáltatók és fogorvosok is csatlakoznak az EESZT adatbázisához.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
17.
11:10

Receptköteles lesz több népszerű fáljdalomcsillapító

Jövő májustól már recept kell a Magyarországon milliós tételben eladott ibuproféntartalmú gyógyszerekhez.

Szerző(k): Csernátony Csaba
07.
12.
08:10

Óriási változás jön: visszakapják a magyarok sikergyógyszerüket

Nem lesz vényköteles a legnépszerűbb hazai fájdalomcsillapító, amelyet korábban nem kellett felíratni, ám 12 éve vénykötelessé tették. Emiatt aztán tovább nőttek a sorok a háziorvosoknál.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
20.
10:54

Durva meglepetés érheti a patikában - vényköteles lesz több gyógyszer

Újabb fájdalomcsillapítókat vonnak be a vényköteles körbe. Az OGYÉI hamarosan közleményt ad ki az érintett készítményekről és a módosítás hatályba lépésének pontos időpontjáról.

Szerző(k): Domokos László
01.
23.
07:13

Nagy változás jön a vényköteles gyógyszereknél

Csaknem 20 milliárd forintos ráfordítást igényel a hazai gyógyszergyártóknak a 2019 februárjától életbe lépő európai uniós szabályozás, amelynek értelmében a vényköteles gyógyszereket csak egyedi azonosítóval lehet forgalomba hozni - tudta meg a Világgazdaság Greskovits Dávidtól, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (Magyosz) elnökétől.

Szerző(k): Szász Péter