vízügy

04.
10.
12:33

Most színházra és vízlépcsőre költött a kormány

A debreceni Csokonai Színház felújítására további 3 milliárd 810 millió, míg a tiszalöki vízlépcső rekonstrukciójára további félmilliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
01.
22.
16:21

Kötelező vízóracsere: megdöbbentő tények derültek ki

A törvény szerint nyolc évente ki kell cserélni a vízórákat a lakásokban és családi házakban. A G7.hu számításai szerint teljesen értelmetlen és drága lecserélni a vízórákat, de legalább néhányan megélnek belőle

Szerző(k): K. Kiss Gergely
12.
22.
09:06

Új területen avatkozik be a kormány - egyes cégek jól járhatnak

Az állami öntözésfejlesztési nagyberuházások könnyebbé tétele érdekében a kabinet megszerezné a nem állami tulajdonú csatornaszakaszokat, illetve azok üzemeltetési jogát. Az öntözőberendezések hazai gyártása is érdekli a kormányt, ott is beavatkozhatnak.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
15.
15:48

Hatalmas átverés a magyar vizekben - egyre többen riasztják a hatóságot

Egyre többször fordul elő, hogy a nagyobb méretű halakat ellopják a természetes vizekből – persze nem azért, hogy eladják és feldolgozzák, hanem azért, hogy növeljék a halastavak reklámértékét. Egy-egy méretes hal értéke akár közel egymillió forintra is rúghat, a hatóság szerint azonban nagyon kevés eset derül ki - írja a HelloVidék.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
11.
27.
16:35

Támad a hideg, kár érheti a vízórákat - erre figyeljen!

Az előrejelzések szerint a jövő héten megérkezik a téli hideg, emiatt szükséges a vízmérők, valamint a vízvezetékek és a szerelvények téliesítése - hívta fel a figyelmet a Magyar Víziközmű Szövetség közleményében.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
26.
07:20

Borkai ügyvédje a belügynek dolgozik

A győri önkormányzat és a győri egyetem után a győri székhelyű vízügyi igazgatóságról is kiderült, hogy Borkai Zsolt ügyvédjével kötött szerződést. Egy uniós árvízvédelmi projekthez kellett a magyar állam számára megszereznie száznál is több ingatlant.

Szerző(k): Vég Márton
11.
14.
14:14

Rossz hírt kaptak a Balatonon horgászók

Kilenc év után, nem egységes szinten, átlagosan tíz százalékot meghaladó mértékben emelkedik a balatoni horgászjegyek ára - közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója csütörtökön Gyenesdiáson.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
26.
09:52

Komoly belvízvédelmi beruházás indul

Mintegy 1,2 milliárd forintnyi uniós forrásból újulnak meg a szeghalmi belvízrendszer főbb létesítményei, a rekonstrukció 2021-re fejeződik be - tájékoztatta a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) az MTI-t.

Szerző(k): Szász Péter
10.
09.
15:08

Kétszer gyorsabb lesz a Balaton leeresztése

Korszerűbbé válik a Balaton levezető rendszere, a mintegy 19 milliárd forintból 2022 végére megvalósuló beruházás javítja a fenntartható vízkészlet-gazdálkodás és a tó vízszintszabályozásának feltételeit - közölte Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője.

Szerző(k): Szász Péter
08.
25.
07:40

Kiderült: még drágább lesz a Balaton vízszintjének megemelése

Az eredetileg tervezett bruttó 12 milliárd forint helyett bruttó 19 milliárd forintba kerül a Sió-csatorna rekonstrukciója. Amit nem fizet az Unió, az a hazai büdzsét terheli, de csak 2021-től.

Szerző(k): Németh Géza