v0

03.
27.
14:31

A magyar kormány régi álma válik valóra

Megkezdődik a Budapestet elkerülő teherforgalmi vasútvonal előkészítése - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az MTI-nek.

Szerző(k): Domokos László
12.
27.
09:00

Bukhat egy óriásberuházást a kormány

Bizonytalanná vált a fővárost délről elkerülő új villamos vasútvonal (V0) építése a Magyar Nemzet szombati cikke szerint.

Szerző(k): MTI-Eco
06.
20.
17:22

V0: folytatódó tárgyalások Kínával

Pénteken újraindultak a tárgyalások a Kínai Fejlesztési Bank (CDB) és a magyar kormány között a V0 vasútvonal beruházásáról tekintettel arra, hogy a Kínai Fejlesztési Bank kinevezte új, Magyarországért felelős vezetőjét - közölte Fülöp Judit, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárságának sajtófőnöke pénteken.

Szerző(k): MTI-Eco
12.
03.
15:40

Még mindig nincs pénz a vasúti körgyűrűre

Budapestet elkerülő V0 tehervasútvonal megvalósíthatósági tanulmánya már elkészült, jelenleg a beruházás finanszírozásáról tárgyal a magyar és a kínai fejlesztési bank. A megtérülési számokkal továbbra is adós a kormány.

Szerző(k): Napi.hu
08.
29.
09:35

Értelmetlen óriásberuházásra készül az Orbán-kormány?

Azt egyelőre nem tudni, hogy végül kínai, orosz vagy más külföldi hitel segítségével finanszírozza-e a kormány a Budapestet elkerülő V0 tehervasúti körgyűrű megépítését, az viszont meglehetősen biztosnak látszik, hogy a költségvetés számára nem térül meg a beruházás. Ahhoz ugyanis teherforgalom-duplázásra volna szükség, márpedig ezt csak több évtizedes távlatban látják elérhetőnek a szakértők.

Szerző(k): Ádám Viktor
08.
29.
00:00

Biztos bukás a költségvetésnek a V0?

Azt egyelőre nem tudni, hogy végül kínai, orosz vagy más külföldi hitel segítségével finanszírozza-e a kormány a Budapestet elkerülő V0 tehervasúti körgyűrű megépítését, az viszont meglehetősen biztosnak látszik, hogy a költségvetés számára nem térül meg a beruházás.

Szerző(k): Ádám Viktor
06.
25.
07:48

Százmilliókat kell lecsípni a büdzséből a V0-hoz

Összesen másfélmilliárdot szán a kormány a vasúti körgyűrű előkészítésére az idén.

Szerző(k): MTI-Eco
05.
17.
14:15

Miről egyeztetett a kínaiakkal a MÁV?

A ferihegyi gyorsvasút megépítése - a gazdasági lehetőségek és a vasútfejlesztési igények változása miatt - már nincs napirenden, míg a V0 előkészítési fázisban van.

Szerző(k): NAPI
04.
18.
10:09

A V0-ról is egyeztetett Szijjártó Pekingben

A Budapestet elkerülő V0-s tehervasúti gyűrű kiépítésének finanszírozásáról és kivitelezéséről tárgyalt Szijjártó Péter, a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos csütörtökön Pekingben Csiang Jao-ping kereskedelmi miniszterhelyettessel, valamint a Kínai Vasútépítési Vállalat (CCECC) és a Kínai Fejlesztési Bank (CDB) felsővezetőivel.

Szerző(k): MTI
04.
12.
16:08

Még nem dőlt el, hogy kínai pénzből épül-e az új vasútvonal

Szándéknyilatkozatot írtak alá a V0-ás vasútvonal megvalósításáról; arról, hogy esetleg kínai forrásból épüljön-e a beruházás, még tárgyalnak.

Szerző(k): MTI-Eco