varga-csomag

06.
20.
08:07

Veszteséges működéssel lett nyereséges a Magyar Posta, íme a "varázslat"

Jelentősen csökkenő üzleti eredmény és veszteséges működés mellett tavaly is nyereséggel zárta az évet a Magyar Posta, köszönhetően az állami támogatásoknak és egyéb bevételeknek. Idén már megkezdődött a veszteséges tevékenységek kiszervezése, így a kistelepüléseken lévő posták egy része más üzemeltetőkkel összefogva működhet tovább. A társaságnál hosszú hónapokkal elhúzódtak a bértárgyalások, ám lehetséges, hogy idén a 2020-as szintet is meghaladhathatja a keresetkiáramlás, viszonylag szerény alapbéremelés mellett.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
16.
15:50

Díjváltozás jön a Magyar Postán

A Magyar Posta megújítja vámügynöki szolgáltatásának díjazását július 1-től, mert ekkortól megszűnik az Európai Unión kívülről rendelt, 22 eurónál kisebb értékű termékek áfamentessége és vámeljárás, valamint áfafizetési kötelezettség lép fel - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
15.
15:40

A magyarokon teszteli egy termékét a Coca-Cola

Magyarországon teszteli egyik új fejlesztését, az újrahaszosítható papírpalackot a Coca-Cola – jelentették be a cég képviselői. Kerekes Péter, a The Coca-Cola Company magyarországi ügyvezetője jelentős csomagolástechnológiai fejlesztésnek nevezte a papírpalackot, amelyet a dán Paper Bottle Company (Paboco) közreműködésével fejlesztettek.

Szerző(k): Szász Péter
06.
15.
15:17

Ön tudja, hogy kell élelmiszert csomagolni a kirándulásokra?

Bár evidenciának tűnik, hogy kell élelmiszert csomagolni egy-egy kirándulásra, nem árt ezeket az ismereteket felfrissíteni. Nyáron leginkább arra érdemes figyelni, hogy a külső hőmérséklet kedvez a baktériumok szaporodásának, emiatt minden gyorsan romlandó élelmiszert, ételt, italt hűteni kell - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)

Szerző(k): Szász Péter
06.
13.
10:50

Változtatott a Telenor az utazáshoz ajánlott mobilinternetes tarifáján

A Telenor megújította a nyaralóba, utazáshoz ajánlott mobilinternetes tarifáját. A mobilrouterrel használható Hipernet Home+ Holiday csomagban csak azokon a napokon kell fizetni a mobiladatért, amikor ténylegesen használjuk a tarifát - adta hírül a mobiltársaság.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
07.
06:40

Szokatlan csomagolóanyag kopogtat a boltokban

A német Göttingeni Egyetem csapata nem mindennapos megoldást vetne be a műanyagokkal szemben: pattogatott kukoricát használnának térkitöltő anyagnak. A popcorn ugyanis ugyanolyan könnyű mint a polisztirolos verzió, azonban nem szennyezi a környezetet és akár otthon is komposztálható.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
01.
17:17

35 ezres bírságot is érhet majd Ukrajnában egy-egy műanyag zacskó

Megtiltják a műanyag szatyrok, zacskók árusítását Ukrajnában - a tiltást nagy többséggel szavazta meg a parlament - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
23.
09:28

Kiderült, mire használnák a drónokat a magyarok

A budapestiek több mint kétharmada próbálná ki a drónos csomagszállítást, ez Milánó és Barcelona után a harmadik legmagasabb részarány. A városi légiközlekedési eszközök használatára általában nyitottak Budapesten és Milánóban vannak a legtöbben - derül ki egy az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) megbízásából készült átfogó felmérésből.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
21.
13:40

Hamarosan sok magyar meg fog lepődni, ha csomagot kap

Az áfafizetési kötelezettség eleinte biztosan visszafogja a vásárlási kedvet, az EU-n kívülről vásárlók kétharmada úgy tervezi, kevesebbet rendel majd július 1-e után. Elképzelhető tehát, hogy előnybe kerülnek a hazai és az európai e-kereskedők - derül ki a Posta felméréséből.

Szerző(k): Domokos László
05.
21.
11:00

Már csomagautomatákba is szállítanak ki élelmiszert - akár fagyasztottat is

A cseh Alza és a Kifli.hu anyavállalata közösen kezdi el az élelmiszerek kiszállítását az alzás csomagátvevő automatákba, egyelőre Csehországban. A hűtött rekeszekbe fagyasztott termékek is kerülhetnek.

Szerző(k): Domokos Erika