vendéglátás

05.
18.
13:40

„A vendéglátóhelyek újranyitása több veszteséggel jár, mint a bezárásuk”

A járvány és a hozzá kapcsolódó kényszerintézkedések olyan pusztítást végeztek a vendéglátóiparban, amit az újranyitás képtelen ellensúlyozni. A tapasztalatok szerint egyes helyeken a jelenlegi – nyitás utáni - napi forgalom nagyjából megegyezik a házhozszállítás alattival.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
12.
07:07

Eladó a francia pezsgőiről híres, 150 éves pécsi pezsgőgyár

Dobra verik Magyarország második legrégebbi pezsgőgyárát, a pécsi Littke Pezsgőház Kft.-t. Hat éve abbahagyták, négy éve újrakezdték a pezsgők erjesztését.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
11.
17:00

A 2019-es szinthez is vért kell izzadni

Az április 24-i terasznyitás előtt 40 százalékos mínusszal mentek a vendéglők, az elviteles rendjükben. A veszteség 600 milliárdnál tart a korlátozások időszakát nézve, de ez az összeg még növekedni fog, hiszen a terasznyitás és a védettségi igazolványos rendszer csak csonka piacot hozhat. A járvány nem múlt el, így csak 2022-ben lehet majd 2019.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
07.
15:07

Nyilvánosan árverezik el a fővárosi impozáns épületegyüttest

A Széchenyi Gyógyfürdő márványtermében lesz a Rác fürdő nyilvános árverése május utolsó napján – írja az állami felszámoló, a Nemzeti Reorganizációs Kft. árverési hirdetményére hivatkozva a 24.hu. A licit 5 milliárd 88 millió forintról indul.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
09:42

Szerbiában a vendéglátóhelyek belső helyiségei is újraindulhatnak

A szerb közszolgálati televízió (RTS) jelentette be, hogy péntektől kinyithattak a vendéglátóhelyek belső helyiségei - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
06.
07:19

Májusra is kiterjesztik az adómentességet a megszorult ágazatokra

Májusban is jár a munkáltatói adómentesség a turizmus, a vendéglátás és a szabadidő ágazatban; az adóelengedés több mint 130 ezer dolgozót érint - tájékoztatta az MTI-t Tállai András, Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
30.
08:37

Most bosszulja meg magát a munkavállalók kíméletlen kirúgdosása

A vendéglátó helyek súlyos munkaerőhiánnyal kerültek szemben, miután az összesen nyolc hónapon át tartó leállások idején a munkaerő jelentős részét lapátra tették. Most fizethetnek, mint a katonatiszt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
27.
16:01

Gerendai Károly: "Számos inkorrekt megkeresésről tudunk”

A magyar gasztronómia egyik meghatározó szereplője, a Costes egységek tulajdonosa egy - még a terasznyitás előtt adott - interjúban komoly aggályokra világított rá a terasznyitás kapcsán. Szerinte sérül az esélyegyenlőség és inkorrekt munkaerőcsábítás is folyik az ágazatban.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
26.
09:59

Úgy fest, a vendégeknek nagyon bejön az elviteles éttermezés

Idén márciusban 37 százalékos növekedést mutat a heti monitoros statisztika a vendéglátásban - egy korlátozásokkal erősen súlyosbított előző évi hónaphoz képest. Igaz, ugyanakkor, hogy idén is zárlat volt: ezek szerint a vendégek megkedvelték az elviteles vendéglőzést.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
24.
21:15

Vendéglátósok: emelésre szükség lesz

A kifejezetten a külföldi turistákra építő éttermek nem hamarkodják el a nyitást - derül ki az Index.hu körképéből.

Szerző(k): Domokos László