veszély

05.
12.
13:54

Ki a felelős, ha rám esik egy űrrakéta?

Megtarthatjuk-e a kertünkbe hullott űrrakétát? Ezt a nem lényegtelen kérdést is rendezi a nemzetközi jog.

Szerző(k): Domokos László
05.
10.
09:30

Betiltanának egy évek óta gyanús ételszínezéket - rákkeltő lehet

Évek óta tudják az élelmiszer-biztonsági hatóságok, hogy egy fehérítésre használt élelmiszer-színezék életveszélyes lehet, de csak most jutottak el oda, hogy a betiltását javasolják.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
08.
12:42

Nepál eltusolná az Everesten kitört járvány ügyét

Egy alaptáborban a hegymászók körében kitört koronavírusjárvány veszélyezteti az Everest mászószezonját, de a pénzszűkében lévő ország tisztviselői nem hajlandók elismerni, hogy bármi baj lenne.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
09:21

Szigorú ellenőrzések, kevés bírság a boltokban

Az üzletek döntő többségében rendben találtak mindent a hatóságok ellenőrei miután a járványügyi előírásokat szigorították a boltok esetében: a fogyasztóvédelem szerint a létszámkorlát bevezetésére jól felkészültek a gazdasági szereplők.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
22:17

Hatalmas roham a bécsi üzletekben a zárlat után

Bécsben hétfőn, az egy hónapig tartó, a koronavírus-járvány megfékezését célzó teljes zárlat feloldása után a vásárlók valósággal megrohamozták az üzleteket.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
03.
21:45

Gulyás Gergely: felkészültünk, hogy 9 hónap után mindenkit újra be kell oltani

A kormány arra készül, hogy legrosszabb esetben kilenc hónap után mindenkit újra be kell oltani – mondta Gulyás Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a hosszú távú vakcinastratégia mellett beszélt a veszélyhelyzet fenntartásáról is.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
03.
11:05

Immunológus: az indiai mutáns nem áll meg a határon

Az indiai helyzet nagyon aggasztó, és a mutáns nem fog megállni a határon - mondta Lisziewicz Julianna immunológus az ATV-n.

Szerző(k): Domokos László
04.
29.
12:16

Rendelettel módosított törvényt a kormány, hogy túlléphesse a költségvetési hiánycélt

A veszélyhelyzet alatt nem kell betartani a központi költségvetés GDP-arányos 3 százalékos hiányát, a kormány így módosította - rendelettel - az ezt előíró törvényt.

Szerző(k): Németh Géza
04.
28.
18:40

Veszélyes, Kínából származó étrend-kiegészítő forgalmazását tiltotta meg a Nébih

Férfiaknak ajánlott étrend-kiegészítő kapszulában mutatott ki jelentős mennyiségű gyógyszer-hatóanyagot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma, ezért a hivatal kötelezte a forgalmazót a termék azonnali visszavonására a kereskedelmi forgalomból és a fogyasztóktól, egyúttal megtiltotta további forgalmazását és importálását - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
27.
06:20

Radioaktív hulladékot szállítanának át Magyarországon

Kis- és közepes intenzitású radioaktív hulladékot szállítanának át Püspökszilágyról Bátaapátiba, hogy ott biztosítsák a végleges elhelyezését. Decemberben még 400-500 hordónyi radioaktív hulladékról beszélt egy illetékes, a Baranya Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi engedélyében már 4100 darab 200 literes hordó, összesen 820 köbméter hulladék szerepel - írja az Átlátszó.

Szerző(k): Domokos Erika