veszély

05.
04.
09:21

Szigorú ellenőrzések, kevés bírság a boltokban

Az üzletek döntő többségében rendben találtak mindent a hatóságok ellenőrei miután a járványügyi előírásokat szigorították a boltok esetében: a fogyasztóvédelem szerint a létszámkorlát bevezetésére jól felkészültek a gazdasági szereplők.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
22:17

Hatalmas roham a bécsi üzletekben a zárlat után

Bécsben hétfőn, az egy hónapig tartó, a koronavírus-járvány megfékezését célzó teljes zárlat feloldása után a vásárlók valósággal megrohamozták az üzleteket.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
03.
21:45

Gulyás Gergely: felkészültünk, hogy 9 hónap után mindenkit újra be kell oltani

A kormány arra készül, hogy legrosszabb esetben kilenc hónap után mindenkit újra be kell oltani – mondta Gulyás Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a hosszú távú vakcinastratégia mellett beszélt a veszélyhelyzet fenntartásáról is.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
03.
11:05

Immunológus: az indiai mutáns nem áll meg a határon

Az indiai helyzet nagyon aggasztó, és a mutáns nem fog megállni a határon - mondta Lisziewicz Julianna immunológus az ATV-n.

Szerző(k): Domokos László
04.
29.
12:16

Rendelettel módosított törvényt a kormány, hogy túlléphesse a költségvetési hiánycélt

A veszélyhelyzet alatt nem kell betartani a központi költségvetés GDP-arányos 3 százalékos hiányát, a kormány így módosította - rendelettel - az ezt előíró törvényt.

Szerző(k): Németh Géza
04.
28.
18:40

Veszélyes, Kínából származó étrend-kiegészítő forgalmazását tiltotta meg a Nébih

Férfiaknak ajánlott étrend-kiegészítő kapszulában mutatott ki jelentős mennyiségű gyógyszer-hatóanyagot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma, ezért a hivatal kötelezte a forgalmazót a termék azonnali visszavonására a kereskedelmi forgalomból és a fogyasztóktól, egyúttal megtiltotta további forgalmazását és importálását - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
27.
06:20

Radioaktív hulladékot szállítanának át Magyarországon

Kis- és közepes intenzitású radioaktív hulladékot szállítanának át Püspökszilágyról Bátaapátiba, hogy ott biztosítsák a végleges elhelyezését. Decemberben még 400-500 hordónyi radioaktív hulladékról beszélt egy illetékes, a Baranya Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi engedélyében már 4100 darab 200 literes hordó, összesen 820 köbméter hulladék szerepel - írja az Átlátszó.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
24.
16:40

Újabb földrengés rázta meg Ausztriát

Ismét földrengés volt Ausztriában.

Szerző(k): Domokos László
04.
21.
07:15

Meghosszabbítaná a kormány a veszélyhelyzet miatti intézkedések határidejét

Magát a veszélyhelyzetet nem, csak az amiatt hozott intézkedések és korlátozások határidejét tolta ki a kormány egy nehezen meghatározható őszi időpontig. A faramuci helyzetben lehet, hogy magát a különleges állapotot majd fel is függesztik.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
20.
13:59

Méhekre kockázatos repcetáblákat semmisíttetett meg Baranya megyében a Nébih

Helyi méhészek jelzései alapján több virágzó és virágzás előtt álló repcetáblából is mintát vettek múlt héten a Baranya Megyei Kormányhivatal növényvédelmi szakemberei. A Nébih laboratóriumi eredményei és kockázatbecslése alapján öt esetben kellett a hasznos rovarok védelme érdekében elrendelni a növények megsemmisítését. A kimutatott növényvédőszer-maradék egyértelműen szabálytalan növényvédelmi technológia eredményeként jelenhetett meg - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna