veszélyhelyzet

05.
14.
17:53

Koronavírus: Szlovákiában szombaton véget ér a vészhelyzet

Véget ér szombaton a koronavírus járvánnyal összefüggésben tavaly októberben bevezetett vészhelyzet Szlovákiában - az erről szóló döntést pénteki ülése után jelentette be a pozsonyi kormány.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
04.
09:21

Szigorú ellenőrzések, kevés bírság a boltokban

Az üzletek döntő többségében rendben találtak mindent a hatóságok ellenőrei miután a járványügyi előírásokat szigorították a boltok esetében: a fogyasztóvédelem szerint a létszámkorlát bevezetésére jól felkészültek a gazdasági szereplők.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
22:17

Hatalmas roham a bécsi üzletekben a zárlat után

Bécsben hétfőn, az egy hónapig tartó, a koronavírus-járvány megfékezését célzó teljes zárlat feloldása után a vásárlók valósággal megrohamozták az üzleteket.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
03.
21:45

Gulyás Gergely: felkészültünk, hogy 9 hónap után mindenkit újra be kell oltani

A kormány arra készül, hogy legrosszabb esetben kilenc hónap után mindenkit újra be kell oltani – mondta Gulyás Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a hosszú távú vakcinastratégia mellett beszélt a veszélyhelyzet fenntartásáról is.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
29.
12:16

Rendelettel módosított törvényt a kormány, hogy túlléphesse a költségvetési hiánycélt

A veszélyhelyzet alatt nem kell betartani a központi költségvetés GDP-arányos 3 százalékos hiányát, a kormány így módosította - rendelettel - az ezt előíró törvényt.

Szerző(k): Németh Géza
04.
21.
07:15

Meghosszabbítaná a kormány a veszélyhelyzet miatti intézkedések határidejét

Magát a veszélyhelyzetet nem, csak az amiatt hozott intézkedések és korlátozások határidejét tolta ki a kormány egy nehezen meghatározható őszi időpontig. A faramuci helyzetben lehet, hogy magát a különleges állapotot majd fel is függesztik.

Szerző(k): Szabó Dániel