vidék

04.
15.
11:40

Ha három hónapig lehetnek nyitva a szállodák, az még nem elég a túléléshez

Ha a kormányzati enyhítés folytatódik, júliusban és augusztusban akár teltház is lehet a szállodákban - erre számít Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke, aki az ATV-nek beszélt a nyári kilátásokról.

Szerző(k): Szász Péter
04.
06.
07:08

Ha el is fogy az ivóvíz, akkor is a turistáktól várnak megváltást a kihaló magyar zsákfalvak

Számos apróközség fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi területein, melyek lakosságszáma néha a húsz főt sem éri el. Többségükben zsákfalvak, idősödő lakossággal és általában szerény infrastrukturális körülményekkel, viszont annál vonzóbb környezeti adottságokkal. Az utóbbi időben érdekes tendencia ütötte fel a fejét ezen aprófalvak többségében: manapság keresve is nehéz eladó ingatlanra találni a településeken, pedig van, ahol a vizet is lajtoskocsival hozzák, térerő is alig van. Helyszíni riport szakadt utakról, üres házakról, napelemparkokról.

Szerző(k): Kónya Ádám
03.
23.
15:27

Szerdától leáll a járóbeteg szakellátás a hatvani kórházban

Leáll a járóbeteg szakellátás a hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben március 24-től - jelentette be az intézmény a Facebookon.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
19.
14:15

Így ehet magyar paradicsomot márciusban

Termálvízzel fűtött üvegházakban, vegyszermentesen termesztik a Szeszico Kft. szigetvári kertészetében a paradicsomokat, amelyek március elejétől november végéig kaphatók a dél dunántúli piacokon, boltokban és a budapesti nagybani piacon.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
03.
22:16

Drágulást hozott a járvány a fővárosi albérletpiacon

A korlátozó intézkedések tavaly márciusi bevezetése óta Budapesten tíz százalékkal emelkedtek az albérletárak kivéve a VIII. és IX. kerületet - közölte az Otthon Centrum (OC) az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
01.
10:54

Hatalmas a bérszakadék Budapest és egyes megyék között

Óriási a szakadék Magyarországon a bérek között attól függően, hogy valaki a fővárosban vagy vidéken dolgozik, Szabolcsban 2011-ben tartanak a fizetések terén Budapesthez képest.

Szerző(k): Komócsin Sándor
02.
10.
19:35

Gazdaságvédelmi javaslatok érkeztek vidékről is

Gazdaságvédelmi javaslatcsomag elkészítésével segítették a kormányt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megyei szervezetei a válság alatt. Az ajánlások a pandémia negatív gazdasági hatásainak kezelését szolgálták. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnökét kérdezte korábbi javaslataikról a Napi.hu.

Szerző(k): Kónya Ádám
01.
30.
15:34

Új pénzt vezettek be Hajdúnánáson a forint mellett és évek óta használják

A forinttal párhuzamosan használatos helyi valuták a vidéki települések eszközei a lokális gazdaság élénkítésére, a pénz helyben tartására és a munkahelyek megtartására. Napjaink talán legsikeresebb példája erre a Hajdúnánásból induló Bocskai Korona (BK). A BK működéséről, hátteréről és használatáról Szólláth Tibort, Hajdúnánás polgármesterét kérdezte a Napi.hu.

Szerző(k): Kónya Ádám
01.
30.
11:46

"Itt ami van, az az erdő!" - így nyer teret a biomassza

A biomassza égetésén alapuló fűtési rendszert számos vidéki településen építettek ki az elmúlt években. A gépekkel javarészt a középületek hőellátását oldják meg az önkormányzatok, a technológia használatával jelentős összegek megtakaríthatóak. A gazdaságos üzemeltetés azonban nagyban függ a helységek környezeti adottságaitól, energiaültetvények esetleges telepítésétől, de a jelenlegi közmunkaprogramtól is.

Szerző(k): Kónya Ádám
01.
28.
09:44

Kettős mérce a vidéki Magyarországon?

Két egymás közvetlen közelében lévő település közül az kap támogatást a kormány turisztika ügynökségétől, amelynek kormánypárti a vezetése. A körzet KDNP-s képviselője viszont mindkét város fejlesztését támogatja.

Szerző(k): Komócsin Sándor