vidékfejlesztés

05.
25.
18:39

Jelentős ingatlanvagyont ajánl fel az állam a falusi önkormányzatoknak

Összesen 5,4 millió négyzetméternyi ingatlanvagyont ajánl fel az állam a Magyar falu programban kistelepüléseknek; 2055 ingatlanról van szó, és 935 önkormányzat juthat ingyenesen a vagyonelemekhez - közölte kedden Budapesten, sajtótájékoztatón a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
25.
12:56

Rengeteg pénzt osztanak szét vidéki cégeknek

Ismét lehet pályázatot beadni a Magyar falu vállalkozás-újraindítási programban. A szabad vállalkozási zónákban vagy 5000 fő alatti településeken működő mikrovállalkozások összesen 25 milliárd forint vissza nem térítendő - európai uniós forrással finanszírozott - támogatásra pályázhatnak május 31-ig - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Szerző(k): Domokos Erika
05.
13.
20:18

Megnyitja a pénzcsapokat a kormány

A kormány az európai uniós Közös Agrárpolitika (KAP) vidékfejlesztési programjának magyar társfinanszírozását az eddigi 17,5 százalékról, 80 százalékra emelte - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az Agroinform online rendezvény megnyitóján.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
22.
13:43

Új pályázatokat írnak ki a Vidékfejlesztési Programban

A következő hónapokban mintegy 600 milliárd forint értékben írnak ki új beruházási pályázati felhívásokat a Vidékfejlesztési Program következő módosításának köszönhetően. Emellett a tavalyi év végén megjelent kiírásokra mutatkozó nagy érdeklődés miatt azok keretösszege is 280 milliárd forinttal megemelkedik - mondta Nagy István agrárminiszter.

Szerző(k): Szász Péter
03.
19.
14:15

Így ehet magyar paradicsomot márciusban

Termálvízzel fűtött üvegházakban, vegyszermentesen termesztik a Szeszico Kft. szigetvári kertészetében a paradicsomokat, amelyek március elejétől november végéig kaphatók a dél dunántúli piacokon, boltokban és a budapesti nagybani piacon.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
26.
19:21

Lázár János: baj van, elnéptelenedik a vidék, nincs megélhetés, gyönge az infrastruktúra

Lázár János egykor az ország második embere volt, most földdel, lovakkal és tehenekkel foglalkozik, és "mezei" országgyűlési képviselő, a "sztár" politikusságának már vége. A nemzeti politikában hisz, és mindig támogatni fogja a Fideszt. A képviselő a 24.hu-nak adott interjút, amelyben arról is beszélt, hogy "van baj, van tennivaló" vidéken, ezer település az elnéptelenedés határára jutott. A kormány óriási agrártámogatásokat oszt ki 2022-től.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
18.
14:33

Nagy István: 7537 milliárd forint érkezik vidékfejlesztésre 2027-ig

7537 milliárd forint érkezik a magyar vidék erősítésére, fejlesztésére a Közös agrárpolitika (Kap) uniós és hazai forrásai révén 2027-ig - mondta Nagy István hétfőn az Agrárminisztériumban.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
11.
13.
14:42

Az EU 90 milliárd forint új forrást utal Magyarországnak

Noha az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak még jóvá kell hagynia, november 9-én Brüsszelben előzetes politikai megállapodás született a vidékfejlesztést érintő Next Generation EU-források felhasználásáról. Az elkövetkező két éves időszakban legalább 90 milliárd forintnyi új forrás áll rendelkezésre a magyar agrárium számára.

Szerző(k): Tóth László Levente
11.
12.
20:16

Megnyílt a legkisebb gazdálkodókat segítő vidékfejlesztési pályázat

Az Agrárminisztérium a legkisebb mezőgazdasági termelők számára – tevékenységük támogatása és lehetőségeik bővítése érdekében – a Vidékfejlesztési Program keretében 15 ezer eurónak megfelelő forintösszegű, 5 évre nyújtott, egyösszegű átalány támogatást biztosít termelő tevékenységük fejlesztésére.

Szerző(k): Tóth László Levente
08.
23.
16:00

Csökkent a Magyar falu program támogatása

A kormány elvett a Magyar falu programtól 1 milliárd 337 millió forintot, és áttette az összeget - kincstári lebonyolítói díj címén - a Magyar Államkincstárhoz.

Szerző(k): Németh Géza