világbank

05.
26.
16:20

Oroszország jobban teljesít

A Világbank feljavította az orosz gazdaság idei növekedésével kapcsolatos várakozását - közölte az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
08.
20:38

Zöld adósságcsere az IMF új fegyvere

A zöld adósságcserék felgyorsíthatják az éghajlatváltozás elleni fellépést a fejlődő országokban - mondta a Nemzetközi Valutaalap vezetője, Kristalina Georgieva. Ígéretet tett arra, hogy novemberig bemutatják a kidolgozott koncepciót, ami segíthet a zöldberuházások finanszírozásában.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
08.
13:41

Ferenc pápa a fejlődő országok adósságának elengedését kérte

Ferenc pápa azt üzente a pénzügyi világ vezetőinek, hogy a koronavírus gazdasági válsága által sújtott szegény országok adósságterheit csökkenteni kell, és nagyobb beleszólást kell számukra biztosítani a globális döntéshozatalban.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
24.
12:06

Ennyi pénzzel lehet a leggazdagabbak közé kerülni

A koronavírus-járvány alatt tovább nyílt az amúgy is szélesre tárt olló a leggazdagabbak és a legszegényebbek között. Monacóban 16-szor annyi pénz kell ahhoz, hogy a leggazdagabb egy százalékba kerüljön valaki, mint Oroszországban - derül ki egy friss elemzésből.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
01.
15.
13:01

Megtorpant a kínai lakáspiac

Kínában csak minimálisan nőtt az új lakások ára decemberben havi szinten az ingatlanpiac lehűtésére hozott kormányzati intézkedések eredményeként - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
06.
14:13

Jelentősen rontotta a magyar növekedési előrejelzését a Világbank

Idén 4 százalékkal nőhet a globális gazdaság abban az esetben, ha széles körben sikeresen alkalmazzák a koronavírus elleni oltást a világon - véli a Világbank, amely júniusban nagyobb, 4,2 százalékos bővülésre számított 2021-re. A magyar gazdaságban a tavaly júliusban jelzett 4,5 helyett csak 3,8 százalékos bővülést várnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
16.
15:05

Komoly adóemelés fenyeget, hadiállapotra írják a költségvetést

A Világbank vezető közgazdásza, Carmen Reinhart szerint a koronavírus járvány először gazdasági válságot okoz, majd ebből lehet pénzügyi válság. Háború van, és a kormányok hadi költségvetést készítenek, aminek viszont adóemelés lehet a vége

Szerző(k): Lovas-Romváry András
10.
09.
07:08

Koronavírus: nagyon sok fiatal arab tervez kivándorlást

A közel-keleti és észak-afrikai országok fiatal lakosságának jelentős része vagy aktívan, vagy lehetőségként foglalkozik a kivándorlás gondolatával, a helyzeten jelentősen rontott a koronavírus-járvány. Az IMF felmérése szerint nem Európába szeretnének jönni.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
06.
08.
19:27

Rontotta idei magyarországi gazdasági előrejelzését a Világbank

A Világbank friss előrejelzése szerint Magyarország gazdasága 5 százalékkal zsugorodhat idén, míg 2021-ben 4,5 százalék lesz a növekedés - írja a Portfolio.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
27.
19:12

Bajba került a kínai mesterterv, ráugorhat Amerika

Elég nagy az esélye annak, hogy a koronavírus járvány miatt egy masszív adósságválság bontakozik ki a feltörekvő országokban. Ez komoly csapást jelenthet a kínai "Egy út egy övezet" projektnek, a kínai-amerikai villongás következő terepe a szegény országok megsegítése lehet.

Szerző(k): Lovas-Romváry András