világgazdaság

05.
26.
14:40

Mekkora katasztrófa lesz? - Meglepő jóslat dr. Végzettől

A sötét jóslatairól ismert Nouriel Roubini amerikai közgazdász nehezen talált fogást a világgazdaság jelenlegi folyamatain, de azért a professzornak így is sikerült néhány borús megjegyzést fűznie a növekedési várakozások mellé. Meglepő vagy sem, de ezúttal nem nagy gazdasági katasztrófát jósol, csak néhány kisebbet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
17.
19:20

Jóval nagyobb a baj, mint egy évvel ezelőtt

Egy évvel ezelőtt szétszakadtak a beszállítói láncok, ami jelentős zavarokat okozott a világgazdaságban, ám azok a logisztikai problémák, amelyek mára kialakultak sokkal nagyobb bajt okoznak. Egyre többen vizionálnak pusztító inflációt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
30.
20:03

Londoni elemzők: tovább javult a globális üzleti szektor hangulata (bővítve)

Folytatódott az elmúlt hónapban a globális vállalati szektor hangulatának javulása, de a koronavírus-járványhoz kötődő üzleti aggodalmak továbbra is jelentősek, és sok piaci szereplő szerint a világgazdasági kilátásokat még mindig lefelé mutató kockázatok terhelik - áll az egyik legtekintélyesebb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, az Oxford Economics pénteken ismertetett második negyedévi globális felmérésében az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
06.
14:32

Koronavírus: mi vár Magyarországra idén?

Javultak a kilátások, ezért felfelé módosította a világgazdasági kilátásokat a Nemzetközi Valutaalap (IMF). A nemzetközi szervezet ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy közben nagyon egyenetlen fellendülés várható, aminek következtében az életszínvonalbeli különbségek is nőnek. A magyar mutatókon javított a Valutaalap.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
20.
21:49

A Valutaalap már optimista

A Nemzetközi Valutaalap helyettes vezérigazgatója szerint egyre jobbak a világgazdasági kilátások, de a kockázatokkal továbbra is számolni kell.

Szerző(k): Rácz Gergő
02.
12.
13:15

Hatalmas problémákat okozhat az idén az áremelkedés

Egyelőre a részvénypiacnak áll a zászló, de ha elszabadul az infláció és vele együtt a kötvényhozamok, korrekció jöhet a tőzsdéken - véli Kocsi János az Amundi portfóliómenedzsere. A Budapesti Értéktőzsde jócskán lemaradt a többi részvénypiachoz képest, nincs buborék a papírokban, a cégek pedig vonzóak lehetnek a befektetőknek.

Szerző(k): Herman Bernadett
02.
04.
21:20

A cégvezetők még tartanak a járvány újabb hullámaitól

A legfrissebb felmérés szerint a globális vállalati szektor zöme a korábbiaknál kedvezőbben ítéli meg a világgazdaság középtávú növekedési kilátásait, de a cégvezetők közül sokan tartanak attól, hogy a koronavírus-járvány esetleges ismétlődő hullámai hátráltathatják a gazdasági kilábalást - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
01.
26.
15:13

Merkel: átláthatóvá kell tenni, mi történik egy országban

Angela Merkel német kancellár szerint tisztázni kell az egymás ügyeibe való beavatkozás fogalmát a nemzetközi kapcsolatokban, különös tekintettel az eltérő társadalmi rendszerű országok közötti viszonyra.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
14.
16:22

Évszázados rekord jöhet idén a növekedésben

Az előrejelzések szerint a világgazdaság 2021-ben piaci árfolyamon számítva hozzávetőleg 5 százalékkal – a 21. században az eddigi leggyorsabb ütemben – bővülhet, vagyis a világgazdaság teljesítménye 2021 végére vagy 2022 elejére összességében elérheti a világjárvány előtti szintet.

Szerző(k): Rácz Gergő
01.
13.
07:17

Koronavírus: új számok jöttek, rosszabb lett a helyzet

Gyorsabban terjedt a járvány az elmúlt huszonnégy órában az új fertőzöttek számát nézve és megugrott a halálos áldozatok száma.

Szerző(k): Csernátony Csaba