villamos

05.
12.
15:46

Új villamosok állnak forgalomba a fővárosban

Jelenleg próbaüzem van, a szerelvény hamarosan elkezdhet közlekedni a 17-es és 19-es vonalon.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
11.
16:07

Letarolják a 30 éves csopaki juharfasort

Csopakon a vasút villamosítása – illetve a helyi lakosok szerint a figyelmetlen tervezés – miatt ki kell vágni egy harminc darabból álló fasort. A háttérben Mészáros Lőrinc egyik cége is felbukkan. A Vasút utcában közel 30 éve ültetett juharfákat és pár diófát csütörtök-pénteken vágnák ki, erről alig egy hete értesítették a lakosságot. Csopakon egyébként példa értékű polgármesteri rendelet született az év elején arról, hogy tiltják a fák kivágását a madarak költési időszakában, márciustól augusztus végéig.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
09.
15:52

Elárulták, mi okozta a paksi atomerőmű teljesítménycsökkenését

Tervezett teljesítménycsökkentés történt vasárnap hajnalban a paksi atomerőműben - közölte honlapján az erőmű.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
05.
10:06

Nagy lett a márciusi villanyszámla

A tavalyi visszaesés után az idén márciusban már nőtt a villamosenergia-fogyasztás, ilyen magas értéket öt éve nem ért el a tavasz első hónapjában - közölte Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
19.
15:40

Csúszik a tram-train indulása

A legutóbbi ismert tervek szerint az iskolakezdésre forgalomba kellene állnia a vonalnak, ez azonban leghamarabb csak december közepén lehetséges – tudta meg a Szegeder.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
14.
18:55

Továbbra is Szerbia Európa piszkos szenesembere

Miközben az Európai Unióban tavaly több mint ötödével csökkent a szenes erőművek termelése, Szerbia és Boszina-Hercegovina továbba is befűtött, és még többet füstölgött. Új jelenség viszont a Balkánon a negatív áramár; még szokni kell a meglétét. Többek közt ez olvasható ki a legfrissebb kontinentális energiamérlegből.

Szerző(k): Szabó M. István