villamos

05.
12.
15:46

Új villamosok állnak forgalomba a fővárosban

Jelenleg próbaüzem van, a szerelvény hamarosan elkezdhet közlekedni a 17-es és 19-es vonalon.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
11.
16:07

Letarolják a 30 éves csopaki juharfasort

Csopakon a vasút villamosítása – illetve a helyi lakosok szerint a figyelmetlen tervezés – miatt ki kell vágni egy harminc darabból álló fasort. A háttérben Mészáros Lőrinc egyik cége is felbukkan. A Vasút utcában közel 30 éve ültetett juharfákat és pár diófát csütörtök-pénteken vágnák ki, erről alig egy hete értesítették a lakosságot. Csopakon egyébként példa értékű polgármesteri rendelet született az év elején arról, hogy tiltják a fák kivágását a madarak költési időszakában, márciustól augusztus végéig.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
09.
15:52

Elárulták, mi okozta a paksi atomerőmű teljesítménycsökkenését

Tervezett teljesítménycsökkentés történt vasárnap hajnalban a paksi atomerőműben - közölte honlapján az erőmű.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
05.
10:06

Nagy lett a márciusi villanyszámla

A tavalyi visszaesés után az idén márciusban már nőtt a villamosenergia-fogyasztás, ilyen magas értéket öt éve nem ért el a tavasz első hónapjában - közölte Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
19.
15:40

Csúszik a tram-train indulása

A legutóbbi ismert tervek szerint az iskolakezdésre forgalomba kellene állnia a vonalnak, ez azonban leghamarabb csak december közepén lehetséges – tudta meg a Szegeder.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
14.
18:55

Továbbra is Szerbia Európa piszkos szenesembere

Miközben az Európai Unióban tavaly több mint ötödével csökkent a szenes erőművek termelése, Szerbia és Boszina-Hercegovina továbba is befűtött, és még többet füstölgött. Új jelenség viszont a Balkánon a negatív áramár; még szokni kell a meglétét. Többek közt ez olvasható ki a legfrissebb kontinentális energiamérlegből.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
06.
08:38

Beperelték az amerikai energiaszolgáltatókat az extrém magas áram- és gázszámlák miatt

A februári, texasi nagy áramkimaradás egyik következményeként perre mennek azok a fogyaszók, akiknek az áram-, és földgázszolgáltatás akadozása és szünetelése közben drámai módon megugrott tarifája.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
30.
15:43

Árampiaci kartellt bírságolt a GVH (frissítve)

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) összesen mintegy 130 millió forintos bírságot szabott ki 13 vállalkozásra, amelyek elektromos hálózatok tervezéséhez, kiépítéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódó tendereket osztottak fel egymás között - írja az MTI. A GVH később közölte az érintett cégek nevét is.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
29.
11:58

Próbaüzembe áll Budapesten a felújított villamos

Immár 20 éve üzemelteti Budapesten a közismert Hannoveri, azaz a TW villamosokat, most pedig már az első felújított változat kezdi meg próbaüzemét.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
16.
16:08

Szigorodnak a korlátozások a budapesti közlekedésben

Az autó- és trolibuszok első üléssorainak múlt heti lezárása után a TW6000-es, Hannoveri villamosok első üléseit is elkordonozzák.

Szerző(k): Rácz Gergő