virovácz_péter

06.
09.
13:40

Magyar drágulás: csak kis lassulás várható

A következő hónapokban mérséklődhet, de várhatóan továbbra is a jegybanki cél fölött alakulhat az infláció a piaci elemzők szerint.

Szerző(k): Domokos László
06.
01.
13:09

Elemzők: meglepetést okozott a magyar adat

A felfelé javított első negyedévi GDP-adatok részleteiből kerestek magyarázatot a meglepő pozitív fejleményekre az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
27.
10:34

Növekvő munkanélküliség: sokan kezdtek el állást keresni

Vélhetően a harmadik hullám okozta elbocsátások most kerültek csak be a statisztikába - kommentálta a KSH friss munkaügyi adatait Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője.

Szerző(k): Domokos László
05.
11.
12:34

Magyar infláció: meglehetősen ritkán látni ilyen mértékű gyorsulást

Az elemzői várakozásokat is felülmúló mértékben, 5,1 százalékkal nőttek az árak áprilisban. Májusban a szolgáltatások drágulása, a második félévben pedig a termelői árak begyűrűzése tarthatja magasan az inflációs ütemet.

Szerző(k): Domokos László
02.
16.
10:43

Meglepődtek az elemzők, óriási ugrás jöhet 2021-ben

A magyar GDP 1,1 százalékkal bővült negyedéves összevetésben, ami még a legoptimistább előrejelzéseket is felülmúlta. A piaci elemzők szerint egyre valószínűbb, hogy idén összejöhet az 5 százalék fölötti felpattanás is.

Szerző(k): Domokos László
02.
04.
12:19

Keveset költenek a magyarok, mi lesz így a GDP-vel?

A piac által vártnál rosszabb kiskereskedelmi adatok érkeztek - mi lesz így a magyar GDP-vel?

Szerző(k): Domokos László
12.
08.
10:31

Magyar infláció: hamarosan jöhet a 2 százalék

Az infláció tovább mérséklődött novemberben. A következő hónapok pedig további csökkenést hozhatnak, kivéve ha a forint elszáll - például az uniós vétóvita miatt.

Szerző(k): Domokos László
11.
10.
12:24

Elemzők: jövőre újra nőhet a magyar infláció

Az infláció tovább mérséklődött októberben, holott a forint leértékelődése nagymértékben és gyorsan begyűrűzött az importált termékek árába. Piaci vélemények szerint a következő hónapokban még lejjebb mehet az inflációs mutató.

Szerző(k): Domokos László
09.
09.
11:11

Infláció: ez már az MNB-nek is fáj!

A havi inflációs adatok alapján a Magyar Nemzeti Bank döntéshozatalában kiemelt, időszakos hatásoktól megtisztított adat változatlanul túllövi a tűréshatárt. A forint gyengül, látszólag a jegybanknál is megüti a toleranciaküszöböt a 360-as szint euróval szemben. Nagy fordulat nincsen, némi örömhírt jelent a drágulás ütemének lassulása.

Szerző(k): Rácz Gergő
09.
01.
11:52

Ennél már csak jobb jöhet a magyar gazdaságban

A KSH kiszámolta, hogy miért zuhant 13,6 százalékkal a magyar GDP a második negyedévben. A piaci elenzmők szerint ennél már csak jobb következhet a következő hónapokban.

Szerző(k): Domokos László